VANT: Tiril Sjåstad Christiansen tok en råsterk seier, kort tid før OL i Pyeongchang. Foto: Sean M. Haffey
VANT: Tiril Sjåstad Christiansen tok en råsterk seier, kort tid før OL i Pyeongchang. Foto: Sean M. Haffey

– Var usikker på om jeg kom til å stå på ski igjen

Fristilstjernen Tiril Sjåstad Christiansen har slitt voldsomt med skader de siste sesongene, men søndag kveld klaffet alt for det norske OL-håpet.

Værforholdene bydde på store utfordringer for arrangørene i Mammoth Mountain, som måtte både avlyse og utsette kvalifiseringer og renn.

Søndag klarnet det endelig opp, og Slopestyle-konkurransen lot seg gjennomføre.

– Det har vært så mye venting, og nervøsiteten har bygget seg opp mer og mer. Kvaliken ble utsatt tre ganger, men endelig skulle få lov til å kjøre finalen, sa Sjåstad Christiansen i et intervju etter rennet.

Hun kvalifiserte seg greit til finalen og klinte til med et monsterrun som utklasset resten av konkurrentene. Med en poengsum på 90,6 poeng var det ingen som klarte å tukte Sjåstad Christiansen som tok sin første seier på to år.

– Det har vært en helt vill uke, og det er så forbaska deilig at jeg lykkes nå. Å få betalt for all den jobbingen jeg har lagt ned, ikke bare i det siste, men de to siste årene er digg. Idag bare satt det og jeg følte jeg var meg selv igjen, strålte hun i målområdet etter seieren.

Kjørte med gipset tommel

Tidligere denne uken falt 22-åringen på trening og måtte gipse tommelen. Det så ikke ut til å hemme Christiansen nevneverdig under konkurransen som har slitt voldsomt med skader de siste årene.

– Jeg husker jeg tenkte på det her i høst og tenkte på om jeg kom til i det hele tatt å kjøre på ski igjen. Jeg hadde ikke noe glede og ingen motivasjon. Så det er helt sprøtt å stå her nå med en seier, med OL i så nær fremtid. Nå ser det ut til at jeg skal få revansjen min, fortalte hun med det bredeste seiersgliset i målområdet.

Nærmest Christiansen kom den svenske verdenscuplederen Jennie-Lee Burmansson. De fem verdenscuprennene i slopestyle for kvinner denne sesongen har hatt fem ulike vinnere.

I verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

Rett utenfor pallen

Stridsberg-Usterud var den eneste av fire norske menn som tok seg til finalen da kvalifiseringen ble avviklet sent lørdag. Nordmannen satt det siste forsøket med 89,6 og sikret med det fjerde plassen i konkurransen.

– Følelsen nå er helt sinnsykt bra. Ting har vært litt stang ut denne sesongen, men endelig var jeg der. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, og jeg tror du ser på den mest fornøyde personen her, sa Felix Stridsberg-Usterud etter oppturen.

I mennenes finale seiret canadiske Teal Harle med 94,2 poeng, som han oppnådde i siste forsøk. Andi Ragettli fra Sveits og Evan McEachran fra Canada plasserte seg også foran Stridsberg-Usterud, som fikk 89,6 i siste forsøk. Nordmannen var 1,8 poeng fra pallplassering.

(©NTB)