Clattenburg om Mourinho: – Forholdet vårt surnet

En åpenhjertig Mark Clattenburg forteller om sitt forhold til José Mourinho, og avslører stjernemanagerens skitne triks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byttehandelen mellom Henrik Mkhitaryan og Alexis Sanchez er tilsynelatende bare timer unna.

Armeneren forlater Manchester United til fordel for Arsenal mens Alexis Sánchez går motsatt vei.

Det tror tidligere toppdommer Mark Clattenburg kan være en god overgang for begge parter.

Den britiske dommeren er nå Premier League-ekspert for TV 2 og mener Mkhitaryan kan ha godt av å forlate United-manager José Mourinho.

– Visse spillere trenger ekstra varsom behandling. Jeg synes ikke Mkhitaryan har fått en fair sjanse av Mourinho. Mourinho er veldig åpen i sin kritikk hvis han ikke er fornøyd med spillerne sine. Bare se på Luke Shaw, sier Clattenburg i TV2s Premier League-studio.

– Forholdet vårt surnet

Clattenburg har vært tett på den portugisiske manageren over flere sesonger i Premier League, og han mener Mourinho har endret seg med årene.

Mourinho er en vanskelig person. Da jeg først måtte ham var han en veldig grei fyr, han var alltid vennlig og imøtekommende, men det endret seg med årene. Han syntes kanskje dommerne var imot ham. Han stilte til og med spørsmål ved min integritet i en kamp mot Manchester City. Ting endret seg, forholdet vårt surnet fordi han trodde verden var imot ham. Han trodde det var personlig hver gang jeg dømte mot Manchester United, sier Clattenburg til TV 2.

– Problemet mitt da jeg dømte på toppnivå var at jeg dømte Manchester United sikkert en gang i måneden. Det er aldri sunt, for da støter man på Mourinho hele tiden. Hvis han har innvendinger mot deg, så vil han bære nag mot deg i hver kamp. Av og til må man være sterk mot slike trenere.

– Han brukte «mind games»

Mark Clattenburg sendte faktisk José Mourinho på tribunen i fjorårets sesong i kampen mellom Manchester United og Burnley.

– Han ventet på meg i pausen fordi han var uenig i en straffesituasjon. Jeg kom ut i pausen og da var han der. Han burde ikke vært der og han kom med noen kommentarer som han ikke burde ytret. Det er trist.

TV 2-eksperten forteller at Mourinho bruker «skitne triks» mot dommerne.

– Han kom også inn i garderoben min i en kamp mot Stoke på tampen av karrieren min. Da prøvde han å spille «mind games» og snakket om at jeg burde gitt straffe mot Shawcross.

– Jeg hadde faktisk tatt en riktig avgjørelse, men Mourinho sa han hadde sett situasjonen på video, noe som satte oss ut. Hele veien hjem i bilen kvernet tankene mine rundt at jeg hadde gjort en feil, men da jeg fikk sett situasjonen på nytt, forstod jeg at jeg hadde tatt den riktige avgjørelsen.

– Jeg har sansen for Mkhitaryan

Mark Clattenburg får støtte av TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

– Slik som situasjonen har blitt for Arsenal og Sanchez, så tenker jeg at det er en grei byttehandel for begge lag. Veldig god byttehandel for United i form av at de får inn Sanchez som er en av de beste offensive spillerne i Premier League, sier Myhre.

Myhre tror armeneren kan bli en viktig mann for Arsène Wenger.

– Jeg har sansen for Mkhitaryan også. Men så lenge han ikke har Mourinhos tillit, så tenker jeg at det er en fordel at han spiller i Arsenal. Nå kan han bli dyrket av Wenger i Arsenal, slik vil han få en positiv opplevelse der. Løpet til Sanchez i Arsenal var kjørt, sånn sett tror jeg Arsenal har fått det beste ut av den situasjonen de hadde i hendene.