Bredal Oftedals kjæreste med spektakulær redning i dramatisk kamp

– Han viser en enorm offervilje. Han kommer til å bli husket for den, sier TV 2s håndballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland-Danmark 25-26

Se prestasjonen i Sportsnyhetene øverst.

Rune Dahmke ble hentet inn til den tyske EM-troppen før søndagens viktige kamp i mellomrunden mot Danmark.

THW-Kiel-spilleren, som er kjæreste med den norske landslagskapteinen Stine Bredal Oftedal, er ving, men viste frem kvaliteter som kunne gjort ham til en keeper i verdensklasse.

Heroisk innsats

På stillingen 25-23 til danskene to minutter før slutt tok desperate tyskere ut keeperen for å ha en ekstra utespiller. Dermed var målet åpent.

Tyskerne mistet ballen og en dansk spiller hadde åpent mål, men da spurtet en heroisk Dahmke tilbake og kastet seg flyvende inn for å stoppe ballen.

På spektakulært vis fikk 24-åringen stoppet ballen, men det hjalp lite.

Kor tid etter gikk Danmark opp til 26-23 likevel, og klarte å kontrollere inn til seier, selv om tyskerne knappet innpå to mål.

– Han reagerer på instinkt. Han ser ballen er på vei mot mål, og gir alt for å stoppe dem. Det er en enorm offervilje for laget, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Det er en fantastisk situasjon. Både når man ser reprisen og slow-bildene. Han ligger strak i luften. Det er «play of the day». Han kommer til å bli husket for den.

Langt steg mot semi

Danmark tok et langt steg mot semifinale i håndball-EM med seieren.

Kampen var jevn til ti-tolv minutter ut i annen omgang. Da sikret danskene seg et lite grep.

Danmark tapte overraskende for Tsjekkia i puljespillet og kom til hovedrunden med bare to poeng. Fredag slo danskene Slovenia 31-28.

Danmark avslutter hovedrunden mot Makedonia onsdag. Seier der gir garantert plass i semifinale. Tysklands mulighet for å avansere lever, men sjansen er ikke stor.