Solberg kaller inn til pressekonferanse søndag kveld – varsler «ærlig oppgjør»

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og partiets generalsekretær John-Ragnar Aarseth redegjør søndag kveld igjen om varslersakene i partiet.

Høyre opplyser søndag ettermiddag at partiet vil ha et pressetreff senere samme kveld klokken 20 på Høyres Hus i Oslo.

– Erna Solberg og John-Ragnar Aarset vil her redegjøre for arbeidet knyttet til varslene mot Kristian Tonning Riise og arbeidet mot seksuell trakassering i Høyre, heter det i en knapp epost fra Høyres pressesjef Peder Egseth.

Det har de siste ukene stormet i Høyre etter at partiet har mottatt en rekke varsler som gjelder tidligere Unge Høyre-leder og stortingsrepresentant fra Hedmark Kristian Tonning Riise.

Søndag har sentralstyremøtet i Høyre møttes og diskutert de mange varslingssakene. Spørsmålet «alle» i partiet stiller seg, er hvorfor Tonning Riise fikk holde på så lenge som han gjorde.

Det første varselet mot den tidligere Unge Høyre-lederen stammer fra 2013. Ifølge den tidligere generalsekretæren i ungdomspartiet ble det varslet også i 2014.

Etter det TV 2 kjenner til, vil Høyres ledelse bruke søndagens pressekonferanse til å ta et «brutalt ærlig» oppgjør med hvordan sakene er håndtert.

Høyre opplyste torsdag at de har fått inn totalt 18 varsler om upassende oppførsel. Ti av dem gjelder Tonning Riise, som for tiden er sykmeldt.

TV 2 sender pressekonferansen direkte på Nyhetskanalen og tv2.no.

NTB / TV 2