SE OG HØRS KJENDISGALLA:

Lothepus ble kåret til «årets kjendis»

GRAND HOTEL (TV 2): Den gjeveste prisen under årets kjendisgalla gikk til Leif Einar Lothe (48). Se alle prisvinnerne her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld ble Se og Hørs kjendisgalla arrangert for femte gang.

På Grand Hotel vrimlet det av kjendiser på den røde løperen, og flere av dem mottok priser.

Den gjeveste prisen gikk til Leif Einar Lothe (48): Lothepus ble kåret til «årets kjendis».

Prisen ble delt ut av hans Farmen kjendis-kollega Lavrans Solli (25) og tidligere Farmen-vinner Eilev Bjerkerud (28). Fra scenen uttalte prisudelerne at Lothe har lagt et eventyrlig år bak seg.

«Bare for et par år siden var Årets kjendis en godt bevart lokal hemmelighet, men etter at en dokumentarfilmskaper fattet interesse, fikk stadig flere opp øynene for den fargerike originalen. Det store gjennombruddet kom i 2017, da et rekordhøyt TV-publikum fikk se Årets kjendis utfolde seg blant hester, kyr og Oslofolk. Vinneren har gitt ut bok, blitt bannlyst av Vinmonopolet og er det navnet som er søkt opp flest ganger på Google det siste året», het det i jurybegrunnelsen.

Fra scenen takket Lothe Farmen kjendis-gjengen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er jo fornøyd, utbrøt Lothe i takketalen.

Se seiersintervjuet i videoen i toppen av saken.

PRISVINNER: Leif Einar «Lothepus» Lothe vant pris på kjendisgallaen. Her sammen med Pål Anders Ullevålseter og Frank Løke, som er med i årets Farmen kjendis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRISVINNER: Leif Einar «Lothepus» Lothe vant pris på kjendisgallaen. Her sammen med Pål Anders Ullevålseter og Frank Løke, som er med i årets Farmen kjendis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Farmen kjendis-vinner

Lothe ble for alvor kjent for det norske folk gjennom den første sesongen av «Farmen kjendis», som ble sendt på TV 2 i fjor. Han gikk helt til topps i realityserien.

Før «Farmen kjendis» var Lothe kjent fra dokuserien «Fjorden Cowboys», som følger hans og bestekompisen Joars liv på Vestlandet. Den sjette sesongen av serien kommer på TV 2 i februar.

Etter Farmen kjendis-suksessen har Lothe blant annet gitt ut en selvbiografi, holdt konsert for en fullsatt Bergenhus festning, ledet «Allsang på grensen» og lansert sin egen alkoholholdig sider.

Flere prisvinnere

Til sammen ble det delt ut syv priser under årets kjendisgalla.

Årets best kledde mann ble Petter Stordalen (55). Han var ikke til stede på kjendisgallaen, men sendte en videohilsen.

– Det er helt fantastisk for meg å vinne landets best kledde mann. Det krever mot å kle seg som man vil. Ha mot til å ta på deg det du har lyst på i 2018! Det trenger vi, sa Stordalen.

Vendela Kirsebom (51) ble kåret til årets best kledde kvinne.

– Jeg vet ikke helt om jeg er den best kledde, men det er utrolig hyggelig å få denne prisen. Privat går jeg oftest i jeans og t-skjorte, sa Vendela fra scenen.

PRISVINNER: Vendela Kirsebom. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRISVINNER: Vendela Kirsebom. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Prisen for årets forbilde fikk NRK-programleder Leo Ajkic (34). Han gråt da han tok imot prisen på scenen.

– Jeg har aldri prøvd å være noe forbilde. Men jeg skjønte at om jeg var pervers og ufin på TV, så ødela jeg for mange grupper. Derfor vil jeg heller gjøre positive ting, sa Leo.

Leo Ajkic ble kåret til årets forbilde: – Vil lage positiv TV

Wenche Foss’ Ærespris ble også delt ut, og den gikk til Ingebjørg Bratland (27) og Norsk Fosterhjemsforening.

NRK-programleder Helene Sandvig (49) vant prisen for årets TV-navn, mens youtuber Emma Ellingsen (17) ble kåret til årets influencer. Hun ble først kjent gjennom TV 2-programmet «Født i feil kropp».

Emma (16) vant pris: – En bekreftelse på at min historie påvirker andre

Tone Damli Aaberge (29) var også på kjendisfesten søndag. Hun er for tiden aktuell i «Hver gang vi møtes». På den røde løperen delte hun siste status på familiens mye omtalte husprosjekt:

Vet ikke når husproblemene vil løse seg: – Vi har fortsatt ikke noe hus å bo i

.

.