Sykdomsplaget Tottenham snublet mot Southampton

Selv ikke Harry Kanes 99. mål i Premier League var nok til å sikre seier for Spurs borte mot Southampton.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - Tottenham 1-1 (1-1)

Se Harry Kanes 99. Premier League-mål i videovinduet øverst.

Et sykdomsplaget Tottenham-lag klarte kun uavgjort borte mot Southampton og tapte terreng til sine argeste konkurrenter i kampen om Mesterliga-spill neste år.

Det var Southampton som tok ledelsen etter kun 15 minutter spill da en uheldig Davinson Sanchez satte ballen i eget mål.

Bare tre minutter senere steg imidlertid Harry Kane til værs og stanget inn utligningen. Det var 24-åringens 99. Premier League-mål og den engelske storscoreren jaktet desperat sitt 100. – uten å lykkes.

Det ble ikke flere mål på St. Mary’s til tross for at begge lagene hadde store muligheter på tampen. For hjemmelaget var det et kjærkomment poeng i bunnstriden. Sørkyst-klubben ligger likefullt fortsatt tredjesist på tabellen.

Tottenham blir stående på sin femteplass.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre mener poengtapet kan komme til å koste Tottenham dyrt i tetstriden.

– Uavgjort i dag var ikke godt nok for Pochettino. Det begynner å dra seg til og topp 4-kampen er et rotterace. Skal de henge på de andre topplagene så er ikke dette godt nok.

Myhre mener Tottenham led av tapet av sin danske talisman Christian Eriksen.

– De manglet det lille ekstra i dag, og det er godt mulig at det lille ekstra var Eriksen, sa Myhre.

Tottenham kunne trengt de tre poengene, for nå venter Manchester United, Liverpool og Arsenal i de tre neste seriekampene.

– Det var ikke bra

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var ikke fornøyd med eget lag etter kampen i intervju med Sky Sports.

– Vi slet med å spille. Vi ga bort ballen for ofte og ga dem muligheter. For å vinne kampen måtte vi vært bedre. Det var ikke bra, sa Pochettino.

– Vi har fortsatt sjanse til å kjempe. Sothampton er i nedrykksstriden så det er ikke enkelt. De kjemper for å overleve. De var aggressive på hver ball. Men det var våre feil som gjorde at vi ikke vant kampen.

– Vi er skuffet, vi klarte ikke å kontrollere kampen som vi ønsket. Vi konsentrerer oss kun om oss selv med tanke på tabellen, men selvfølgelig er det (poengtapet) verre når rivalene vinner sine kamper, sa Spurs' Eric Dier til BBC.

Lloris og Eriksen syke

Tottenham reiste til sørkysten med et redusert mannskap. Både Hugo Lloris og Christian Eriksen måtte bli igjen hjemme i London på grunn av sykdom.

Det ga Michel Vorm en sjelden sjanse mellom stengene for Spurs.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino bekreftet også før kamp at flere andre spillere hadde vært syke i løpet av uken.

Hjemmelaget tok ledelsen

Southampton gikk i strupen på Tottenham fra start i et ufyselig regnvær, og presset frem flere feil i Spurs' bakre rekker – uten å få uttelling i form av mål.

Det var imidlertid tydelig å se at det var et helt annet Soton-lag på banen søndag, enn det laget som ble knust 2-5 på Wembley 26. desember.

Og etter et kvarter fikk hjemmelaget betalt.

Ryan Bertrand ble spilt fri på sin venstrekant og slo et farlig innlegg langs bakken. Det nådde ingen medspillere, men Tottenhams Davinson Sanchez kastet ut en fot for å blokkere innlegget og endte opp med å sette ballen i eget bur bak en utspilt Michel Vorm.

En heldig, men likevel helt fortjent ledelse til Southampton.

Kane utlignet umiddelbart

Men da våknet Tottenham. Først skjøt Eric Dier i stolpen etter en corner. Like etter steg Harry Kane til værs etter et nytt hjørnespark og stanget inn utligningen og sitt 99. Premier League-mål.

Dermed fikk hjemmelagets supportere kun glede seg over ledelsen i fattige tre minutter.

Nå åpnet kampen seg opp og begge lag etterlot seg store rom når de angrep, spesielt på flankene.

Store sjanser til begge lag

Etter en halvtime fikk Moussa Sissoko kampens hittil største sjanse. Ben Davies plukket opp en klarering på kanten av hjemmelagets sekstenmeter og fyrte løs en mellomting mellom skudd og innlegg.

Ballen traff en svært god plassert Sissoko inne i Southamptons fem-meter, men franskmannen rakk ikke å stive av ankelen tilstrekkelig og ballen gikk en meter til side for Alex McCarthys mål.

Seks minutter senere var det hjemmelagets Jack Stephens' tur til å bomme på en gigantisk mulighet. Midtstopperen befant seg plutselig helt alene etter et godt slått frispark av James Ward Prowse, men headingen sneiet kun stolpen til Vorm i Spurs-målet. Der burde Southampton gått opp i ledelsen igjen.

Spillet bølget frem og tilbake, men det ble ikke flere mål i den første omgangen.

– Helt åpen kamp

– En kamp som føles helt åpen! sa Kasper Wikestad fra kommentatorplass idet lagene gikk til pause.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre lot seg imponere av mye av det Southampton viste i den første omgangen, men han hadde også bitt seg merke i en del defensive blundere.

– Det virker som om de skrur av bryteren innimellom. Det kan de ikke gjøre mot Tottenham, og det forteller kanskje litt om hvorfor de ligger der de ligger, sa Myhre i pausen.

Store sjanser på tampen

Andre omgang startet langt tammere enn den første, og det var langt mellom målsjansene.

Dele Alli var svært anonym den første timen på St. Mary's, men etter 65 minutter presenterte unggutten seg for første gang i kampen. Alli fikk tid og rom til å lade kanonen snaue 20 meter fra hjemmelagets mål. Skuddet var hardt, men gikk en halvmeter til side for mål.

Tottenham festet grepet på kampen nå, men slet med å åpne opp et hardkjempende Southampton-lag.

Innbytter Erik Lamela fikk en fantastisk mulighet til å sende Tottenham i ledelsen fem minutter før full tid, men argentineren klarte ikke å stokke beina tidsnok innenfor hjemmelagets fem-meter og ballen snek seg til side for McCarthys lengste stolpe.

Like etter fikk hjemmelagets innbytter Obafemi en stor sjanse til å avgjøre, men 17-åringen bommet på ballen fra farlig posisjon.

Åtte sekunder før full tid fikk Harry Kane en gigantisk mulighet til å sette inn vinnermålet, men spissens avslutning strøk stolpen.

Dermed endte det uavgjort på St. Mary's, noe som alt i alt nok var et rettferdig resultat.

Lik TV 2 Sporten på Facebook