Kristoffersen vant for første gang på ett år

Henrik Kristoffersen tok innersvingen på Marcel Hirscher i Kitzbühel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen knuste erkerival Marcel Hirscher og tok sin første seier på ett år.

Nordmannen vant til slutt med nesten sekundet på hjemmefavoritten.

Se hvor nær Kristoffersen var å kjøre ut i videovinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Henrik Kristoffersen ledet etter første omgang med kun 0.10 sekunder ned til Michael Matt, men med hele 1.05 sekunder ned til sin argeste rival Marcel Hirscher.

Hirscher gikk til med dødsforakt i sin finaleomgang, båret frem av tusener av hjemmefans. Østerrikeren kjørte inn til ny bestetid og satte press på de to andre på toppen.

Michael Matt startet godt, men kjørte feil midtveis i finalen og forsvant ut av løpet.

Dermed var det duket for nok en duell mellom Kristoffersen og Hirscher. Kristoffersen kjørte styggfort og satser alt nedover den tekniske løypen, i et heftig snøvær. Ved et tidspunkt var nordmannen nær ved å kjøre ut, men i mål var han til slutt 0.97 sekunder foran hjemmehåpet. Sveitsiske Daniel Yule tok tredjeplassen.

– Det var på limit til tider, det må jeg si. Jeg var litt på grensen. Jeg måtte tørke brillene før den ene langsvingen og jeg fikk litt panikk. Men uansett hva som skjer så må man bare jage videre, sier Kristoffersen til NRK.

– Dette er kult. Jeg har ventet litt på denne seieren.

Vært i skyggen

Kristoffersen har vært i skyggen til fenomenet Hirscher denne sesongen.

Den norske 23-åringen sto med sju 2. plasser i vinter før søndagens renn, og ti pallplasser totalt.

Nordmannen hadde ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Hirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Forrige helgs triumf i Wengen var hans fjerde på rad.

God norsk innsats

Det viste seg at det kun var Kristoffersen og Matt som virkelig mestret den krevende løypa i Kitzbühel i første omgang. Resten av konkurrentene var over sekundet bak før finaleomgangen, og et sterkt navn som Alexis Pinturault fra Frankrike kjørte ut.

Det var satt opp en tøff løype i finalen, noe som ble tydelig etter hvert som den ene løperen etter den andre kjørte ut i snødrevet i Kitzbühel.

Leif Kristian Nestvold-Haugen og Sebastian Foss Solevåg fullførte en god norsk første omgang. Nestvold-Haugen kjørte inn til femteplass fra startnummer 19, 1,69 sekunder etter Kristoffersen, mens Solevåg var nummer sju, 1,72 sekunder bak sin landsmann.

Nestvold-Haugen startet finaleomgangen bra, men tapte over sekundet fra siste mellomtid og inn til mål. Dermed falt han dramatisk ned på resultatlisten og havnet på 12. plass.

Solevåg hektet tidlig i sin finaleomgang, og fikk løpet ødelagt. Han forsøkte å fortsette, men kjørte til slutt ut.

Jonathan Nordbotten var nummer 20 etter første omgang, og gjorde en god finaleomgang. Nordmannen kjørte inn til ny bestetid og avanserte stort på resultatlisten. 28-åringen havnet til slutt på en oppløftende 7. plass.