SPARKET: Marco Silva.
SPARKET: Marco Silva. Foto: David Klein

Watford sparket Marco Silva

Watford har gitt manager Marco Silva sparken.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

I en pressemelding gir Watford en Premier League-rival skylden for sparkingen.

Everton ønsket seg Silva før de ansatte Sam Allardyce, og Watford mener manageren ikke har vært seg selv siden.

– Watford Football Club har avsluttet samarbeidet med Marco Silva. Dette har vært en vanskelig avgjørelse som vi ikke har tatt lett på. Klubben var overbevist om at ansettelsen av Silva var riktig, og hadde ikke vært for den uberettige kontakten med en Premier League-rival for hans tjenester ville vi gledelig fortsatt med Silvas ledelse, skriver klubben.

– Det utslagsgivende for denne beslutningen er at denne uønsket kontakten har ført til en betydelig forverring av både fokus og resultater, og at den langsiktige fremtiden for Watford FC er truet. For tryggheten til klubben og for å sørge for klubbens suksess i fremtiden mente styret at derfor måtte gjøre en endring, fortsetter Watford i pressemeldingen.

– Watford sitter igjen som taper
TV 2-kommentator Kasper Wikestad er ikke overrasket over at Silva måtte gå.

– Watford sparker manageren nesten uansett resultater, både i sesong og utenfor sesongen. Det er en businessmodell som funker for dem, men det er ikke helt uventet med resultatene i det siste og det som skjedde med Everton, sier Wikestad.

Derfor kjøper han Watfords forklaring om at Everton-flørten ble for ødeleggende.

– Det skjedde noe med resultatene akkurat da. Han var ikke flink til å legge skjul på at han ønsket å dra til Everton, og prøvde å finne måter å si det på uten å si det rett ut. Det kan hende det gjorde noe med ham og spillergruppen. Det er uansett Watford som sitter igjen som taper, sier TV 2-kommentatoren.

– Ganske spesielt
Det ironiske er at Watford nå ender opp med å betale Silva en klekkelig sum, når der de for kort tid siden kunne fått en klekkelig sum for å la ham gå til Everton.

– De kunne fått 20-30 millioner pund i kompensasjon, og nå ender de opp med å betale kanskje fem millioner pund i kompensasjon til Marco Silva, det er ganske spesielt, påpeker Wikestad.

Watford tapte 0-2 borte for Leicester lørdag, og står med sju tap, to uavgjorte og én seier på sine ti siste Premier League-kamper. Etter en solid start sesongen ligger klubben likevel på 10. plass, men det er bare fem poeng ned til Southampton på nedrykksplass.

Erstatteren klar
Watford bekrefter at klubben allerede har startet jakten på Silvas erstatter.

– Klubben vil forsøke å ansette en ny manager raskt, og det vil ikke bli ytterligere kommentarer før den ansettelsen er utført, heter det i pressemeldingen.

Sky Sports melder at spanske Javi Gracia (47) kommer til å bli ansatt som ny Watford-manager i løpet av det neste døgnet.

Forrige sesong trente han Rubin Kazan, men etter å ha havnet på niendeplass i den russiske toppdivisjonen var eventyret over.

Fra 2014-2016 var Gracia Málaga-trener, der han ledet laget til 9.- og 8.plass i La Liga.