FORLATER ARSENAL: Alexis Sánchez.
FORLATER ARSENAL: Alexis Sánchez. Foto: Paul Ellis
Premier League

Michael Owen: – Manchester United kan umulig ha vært Sánchez' førstevalg

Den tidligere Arsenal-profilen Paul Merson mener Arsene Wenger heller bør styrke laget i de bakre rekker. Michael Owen tror Manchester United aldri var Alexis Sánchez' førstevalg.

BBC meldte lørdag kveld at det definitivt blir en byttehandel mellom Manchester United og Arsenal.

Alexis Sánchez går til United, mens Mkhitaryan reiser sørover til London.

Den tidligere Liverpool, Real Madrid, Manchester United og Newcastle-spissen Michael Owen slår i sin faste spalte i The Daily Mail fast at Manchester United umulig kan kan ha vært Sánchez' førstevalg.

– Jeg vil ikke si noe på at Sánchez kommer til å motta det som sies å være 4,9 millioner kroner i ukelønn. Alt snakket om at han er «leiesoldat» som kun går etter pengene, er skivebom. Han er bare en fotballspiller som får det i lønn som markedet tilbyr en spiller med hans fotballkvaliteter, skriver Michael Owen, og fortsetter:

– Men Manchester United kan aldri ha vært Sánchez' førstevalg. Han bør vite at Mourinho vil forsøke å temme angrepsspillet hans, spesielt om du sammenligner med sesongene Sánchez hadde under Guardiola i Barcelona og Arsene Wenger i Arsenal. Spesielt var forrige sesong svært skuffende for Manchester United angrepsmessig, konstaterer han.

KRITISK: Michael Owen tror Manchester United aldri var Sánchez' førstevalg.
KRITISK: Michael Owen tror Manchester United aldri var Sánchez' førstevalg. Foto: Paul Ellis

– Foretrekker Evans
Samtidig som Sánchez er på vei ut, er som kjent Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang på vei til Arsenal.

Han ble utelatt fra troppen til lørdagens oppgjør mot Hertha Berlin, og det er forventet at 28-åringen vil bli solgt til Emirates i løpet av kommende uke.

Overgangsaktiviteten på Emirates imponerer imidlertid ikke helt den tidligere Arsenal-profilen Paul Mersom, som spilte for klubben fra 1985 til 1998.

KLAR BESKJED: Paul Merson mener Wenger bør gå for Jonny Evans.
KLAR BESKJED: Paul Merson mener Wenger bør gå for Jonny Evans. Foto: Adrian Dennis

Merson sier til Sky Sports News at han foretrekker West Brom-stopperen Jonny Evans fremfor både Mkhitaryan og Aubameyang.

– De trenger noen i forsvarsrekken. Dersom Arsenal fortsetter å slippe inn så mye mål så kommer de garantert til å havne utenfor topp fire, sier Merson, og legger til:

– Jeg er en stor fan av Evans. Folk vil kanskje si at han spiller for West Brom, men han er en av de beste midtstopperne i Premier League, etter min mening.

Merson oppfordrer derfor Wenger til å finne frem sjekkheftet og signere den tidligere Manchester United-spilleren.

– Jeg mener at Evans er veldig undervurdert, og han topper min ønskeliste til Arsenal. Få i orden Sánchez og Mkhi-avtalen, og gå for Evans. Jeg mener at Arsenal trenger en ny stopper og fremdeles er for svake i forsvaret. De kan kjøpe ti spisser, men frem til de får på plass løsninger bakover på banen så vil Arsenal ikke være gode nok, sier han.

Sánchez-avtalen vekker oppsikt
Det er forøvrig blitt rapportert at Arsenal opprinnelig krevde 35 millioner pund, 380 millioner kroner, i overgangssum for Alexis Sánchez, som har en kontrakt som går ut til sommeren.

ØNSKET TIL ARSENAL: Paul Merson ønsker seg Jonny Evans til Arsenal.
ØNSKET TIL ARSENAL: Paul Merson ønsker seg Jonny Evans til Arsenal. Foto: Carl Recine

Det vekker oppsikt at United skal ha fått godskrevet alt dette i bytte med Mkhitaryan, som har en kontrakt som strekker seg to år lengre.

– En av de beste avtalene de siste årene. Det er et utrolig tyveri, skriver TalkSports Liam Canning.

– Ingen overgangssum for Sánchez er en fantastisk avtale. Jeg tror også at Mkhitaryan vil gjøre det godt i Arsenal, spesielt i Europaligaen, sier ESPNs Alex Shaw.