Håndballgutta sviktet: – Anser oss som ute

Norge er avhengige av hjelp fra Frankrike for å gå videre til semifinale.

Se spillernes reaksjoner i vinduet øverst!

Kroatia – Norge 32-28

Norge havnet bakpå mot Kroatia fra første kast. Allerede etter ett minutt ledet vertsnasjonen med to mål i heksegryten i Zagreb, en ledelse Christian Berges menn aldri klarte å utligne.

Dermed er Norge to poeng bak både Kroatia og Frankrike, som innehar de to øverste plassene i gruppen.

Skal håndballgutta kapre en semifinaleplass må de slå Sverige i siste kamp, samtidig som Kroatia taper for Frankrike. Frankrike skal imidlertid spille mot tabelljumbo Serbia i mellomtiden, som gjør at Frankrike kan ha bare gruppeseieren i potten når de skal ut i heksegryten i Zagreb.

– Jeg anser oss som ute helt til noen andre hjelper oss med resultater, også går vi inn til de andre kampene med samme innstilling uansett, sier landslagskaptein Bjarte Myrhol til TV 2.

Tapte keeperduellen

Særlig ble målvaktsduellen avgjørende. Torbjørn Bergerud endte opp med en redningsprosent på 26, mot Ivan Stevanovics 37.

– Vi brenner for mange sjanser fremme, og henger altfor dårlig sammen defensivt. Samtidig må en forvente at keeperne skal ta flere skudd enn i denne kampen. Ingen av dem kommer opp på et anstendig nivå. Da blir det vanskelig, selv om dem foran keeperne også slipper for mye til, sukker TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Landslagstrener Christian Berge skylder på sjansesløsingen etter kamp.

– Jeg må se det på video, men magefølelsen sier at vi brenner veldig mange store sjanser. I tillegg får vi ikke lukket dem bakover. Kroatia spiller sin desidert beste kamp i denne turneringen, og da blir det tungt når vi ikke setter sjansene i mål, sier Berge til TV 2.

– Må gå i oss selv

Sander Sagosen, som ble kampens toppscorer med åtte mål, mener Norge ikke kan skylde på rammen rundt kampen mot vertsnasjonen.

– Å prestere slik er ikke godt nok. Vi må gå i oss selv alle sammen og evaluere hva vi gjør bakover i dag. Det henger ikke på greip, sier Sander Sagosen til TV 2, og fortsetter:

– De får løpe for mye rundt oss og får for mye plass i mellomrommet. Vi har en «off-dag» bakover, og da henger vi ikke med i det selskapet her.

Magnus Jøndal traff bare på to av seks skudd fra sin kantposisjon, og medgir at treffprosenten var for dårlig overfor TV 2.

– Det her var kjedelig. Vi spiller en ganske bra angrepskamp, men bommer på for mange sjanser og sliter litt bakover, sier Magnus Jøndal til TV 2 etter kampen.

Sløste med sjansene

Kampen åpnet med akkurat like mye trøkk som det var fra hjemmepublikumet i Zagreb.

Bare etter ett minutt leder vertsnasjonen 2-0. Samtidig hadde Bjarte Myrhol og Magnus Jøndal misbrukt store muligheter. Sistnevnte scoret Norges første i det fjerde minutt, men Kroatia var det klart beste laget i starten.

Da kvarteret var gått ledet hjemmelaget med fire mål, samtidig som Norge fortsatte å sløse i angrep. Strekspiller Myrhol var blant dem som bommet uvanlig mye, og hadde bare truffet på ett av fire skudd.

– Det gjelder bare å treffe på avslutningene, sa Christian Berge da han tok timeout på stillingen 10-8 til Kroatia.

Sjansesløsingen fortsatte imidlertid for Norge. EMs toppscorer, Kristian Bjørnsen, fikk en eventyrlig mulighet til å redusere til 10-11, men bommet på kampens første sjanse etter en norsk kontring. Istedenfor økte Kroatia ledelsen i det påfølgende angrepet.

Til pause lå Norge bare under med to mål, på tross av flere misbrukte sjanser. Ivan Stevanovic vant keeperkampen mot Torbjørn Bergerud med en redningsprosent på 32 mot 28. Espen Christensen, som kom innpå på tampen av omgangen, hadde en redningsprosent på 20.

– Norge har mye å gå på bakover, nok en gang, men har kontakt, oppsummerte Bredeli i pausen.

Åpnet andre omgang sterkt

Berges pauseprat så ut til å hjelpe for håndballgutta. Bergerud startet omgangen med redning, og Myrhol scoret på første forsøk etter en utrolig målgivende av Gøran Johannessen.

Norge klarte imidlertid ikke å følge opp den sterke åpningen av omgangen. Da Luka Cindric scoret mens kroatene spilte i overtall i det 43. minutt, gikk de opp i en firemålsledelse.

Derfra kom Norge seg aldri nærmere enn tre scoringer bak. De hadde flere muligheter til å redusere, men som i første omgang gikk for mange av avslutningene rett på keeper Stevanovic.

Den kroatiske keeperen endte med en redningsprosent på 37, mot Bergeruds 26.