REDDET: Vincent Gerard endte opp med en redningsprosent på 53.
REDDET: Vincent Gerard endte opp med en redningsprosent på 53. Foto: Antonio Bronic

Frankrike fester grepet om gruppeseieren

Frankrike slo Sverige etter en gigantkamp av Vincent Gerard.

Sverige – Frankrike 17-23

Seieren over Sverige gjør at Frankrike leder gruppen med to poengs margin til Norge og Kroatia foran lørdagens skjebnekamp i Zagreb.

Dermed fester den regjerende verdensmesteren et solid grep om gruppeseieren, ettersom de har to kamper igjen i hovedrunden.

– Det er bra for Norges del at de vinner. Det beste for dem er om Frankrike går feilfritt gjennom hovedrunden, for det betyr at Norge kommer foran Sverige med seier over dem uansett, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Frankrikes keeper, Vincent Gerard, spilte en stor kamp. Tidlig i kampen hadde han reddet elleve av tolv skudd, og endte til slutt opp med en redningsprosent på 53.

Svele er mektig imponert over det keeperen leverte innledningsvis.

– Det er ikke ofte en målvakt på dette nivået redder så mange skudd. Det la grunnlaget for Frankrike – når du ender opp med en redningsprosent på over 50, er det vanskelig for motstanderne å vinne. Det er en maktdemonstrasjon av Frankrike, mener Svele.

Svenskene slet voldsomt foran mål

Albin Lagergren satte inn 1-1 etter to minutter, men deretter stoppet det helt for svenskene. De neste elleve minuttene scoret de ikke et eneste mål.

Franskmennenes keeper, Vincent Gerard, stod med en redningsprosent på 90.

Imidlertid lugget det også for Frankrike fremover, som gjorde at de bare ledet 4-2 da Simon Jeppsson endelig satte inn svenskenes andre mål i det 13. minutt.

Differansen holdt seg ut omgangen, og Frankrike gikk i garderoben med 10-8-ledelse.

Frankrike skled ifra

Etter pause fortsatte svenskene å holde følge med den regjerende verdensmesteren, og utlignet til 2-2 da det var 20 minutter igjen av kampen. Da våknet imidlertid Frankrike, og gikk opp igjen i tomålsledelse ved Valentin Porte i overtall.

Utover i andre omgang gikk luften ut av Sverige-ballongen. Frankrike skled ifra, og ledet med fem mål da det var fem minuttet igjen av oppgjøret. Til slutt vant forhåndsfavoritten med en margin på seks mål.