Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brighton - Chelsea på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no lørdag fra kl. 13.00.

– Jeg ønsker å bli ansett som en verdensklassespiller i fremtiden, og da trenger man spillere på det nivået rundt seg, sa Barkley til Sky Sports.

– Jeg er besatt av å utvikle meg, og jeg føler at Chelsea er den riktige plattformen for å oppnå det jeg ønsker, la han til.

Overgangen til Chelsea var dessuten ikke uten kontroverser. Allerede i sommer var Chelsea og Everton enige om en overgang for spilleren hvor prisen skulle ligge på rundt 35 millioner pund. Overgangen strandet i siste time, og Chelsea måtte vente til januar før de igjen henvendte seg til Everton angående en overgang.

Denne gangen ble den fullført, men prisen var over halvvert. Londonlaget endte opp med å betale rundt 15 millioner pund for spilleren, noe som fikk Liverpools ordfører til å reagere.

Ordføreren, som er en svoren Everton-supporter, ba politiet om å etterforske saken han trodde var en svindel. Det har nylig blitt klart at politiet ikke fant noen uregelmessigheter ved overgangen.

Den tidligere Everton-spilleren kan få sin debut på lørdag når Chelsea drar til sørkysten for å møte Brighton, i den TV2 Sport Premium-sendte kampen som starter kl. 13.25 norsk tid.

Den kraftfulle midtbanespilleren har slitt med skader og vært ute av spill siden mai i fjor, men var tilbake denne uken da han spilte for Chelseas reservelag. Barkley scoret ett mål og la opp til et annet i løpet av de 75 minuttene han var på banen.

Nå vil han være med og prege også A-laget fremover.

– Jeg har blitt godt tatt imot og kommer godt overens med alle her. Nå er jeg veldig klar for å spille fotball igjen. Etter en lang periode med skader, kan jeg nesten ikke vente med å komme igang, sa Barkley.

Se kampen på TV2 Sport Premium og tv2sumo.no med sendestart lørdag kl. 13.00.