Luke Shaw har fått fart på karrieren sin igjen i det siste. Det setter sjefen pris på.
Luke Shaw har fått fart på karrieren sin igjen i det siste. Det setter sjefen pris på. Foto: Andrew Yates

Mourinho: – Jeg ser ikke mange bedre venstrebacker enn Luke Shaw

Venstrebacken ble slaktet av Manchester United-manageren i fjor. Nå har pipen fått en annen lyd.

Burnley - Manchester United på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 15.55.

Shaw har vært offer for mye kritikk etter overgangen fra Southampton i 2014. Venstrebacken har slitt med skader, og dermed også spilletid og form gjennom mesteparten av hans United-karriere.

I noen av tilfellene er det Mourinho selv som har kritisert den unge engelskmannen. Senest for snart ett år siden ble portugiseren spurt om hvorfor Shaw ikke engang fikk plass på benken, hvor manageren svarte:

– Jeg kan ikke sammenligne han med spillere som Ashley Young, Matteo Darmian eller Daley Blind når det kommer til treningsinnsats, fokus og ambisjoner. Han er langt unna deres nivå, så det er vanskelig for han å få en plass på benken.

Ved en annen anledning klarte han til og med å påstå at det var han som styrte hjernen til venstrebacken, etter at han hadde spilt en god kamp.

Nesten ett år senere har fløyta fått en annen lyd, etter at Luke Shaw virker å ha tatt et oppgjør med seg selv. Før helgens kamp mot Burnley snakket Mourinho til MUTV.

– Jeg er veldig fornøyd med Luke. Han har spilt veldig bra. Jeg vet dere liker overgangsvinduet, men jeg ser ikke mange bedre venstrebacker.

Det ligger derfor an til at Shaw får fortsette å spille og bygge videre på den gode formen borte mot The Clarets, i en kamp Mourinho håper på tre poeng. Selv om han vet at det ikke blir lett.

– Burnley gjør det veldig bra i år. Se på poengene og tabellposisjonen deres, de er stabile. Spesielt hjemme er de veldig vanskelige å slå, sa Mourinho.

Se Burnley-Manchester United på TV2 Sport Premium og tv2sumo.no lørdag fra kl. 15.55.