KLAR FOR RENN: Her ankommer Dorothea Wierer før verdenscuprennet hun vant i Ruhpolding tidligere i januar. Den italienske skiskytterstjernen drømmer om å stå øverst på pallen
KLAR FOR RENN: Her ankommer Dorothea Wierer før verdenscuprennet hun vant i Ruhpolding tidligere i januar. Den italienske skiskytterstjernen drømmer om å stå øverst på pallen Foto: AFP Photo / Christof Stache

– Jeg liker å føle meg vakker når jeg går renn

Dorothea Wierer avslører hvorfor hun liker å bruke sminke når hun går renn.

Hun er kanskje skiskytingens mest glamorøse. Nå avslører den italienske skiskytterstjernen Dorothea Wierer (27) hvorfor hun liker å ta seg godt ut i sporet.

– Jeg prøver alltid å ta vare på meg selv. Jeg ønsker å føle meg bra og vakker når jeg går ut. Jeg liker å bruke sminke når jeg går renn, det er en del av min feminitet, sier Wierer til La Gazzetta dello Sport.

Når avisen spør om at det var slik også da hun var yngre, kommer hun med en annen innrømmelse.

– I alderen 15 til 18 festet jeg mye, skiskytingen kom senere. Men det var da, nå er jeg profesjonell, sier Wierer.

Livet som toppidrettsutøver kan være brutalt, men Wierer føler likevel ikke at hun har ofret noe på veien.

– Jeg har ikke gitt opp noe, ikke engang søtsaker, forteller hun.

– Vil at det skal være mitt OL
Denne sesongen står Wierer med én verdenscupseier. Den kom i Ruhpolding. Å vite at hun kan gå til topps er noe som har senket skuldrene i OL-sesongen.

– Jeg er roligere og lykkeligere. Jeg vet det vil bli et vanskelig OL, men jeg vil at det skal være mitt OL. I Sotsji var jeg ikke klar, sier hun.

Den gang tok hun bronse på mixed-stafetten, men nå håper hun det også skal bli olympisk jubel også på de individuelle distansene.

– Det beste individuelle resultatet var en sjetteplass, jeg kan bare forbedre det. Før Sotsji hadde jeg ikke vært på podiet, jeg hadde bare en stafettmedalje, sier Wierer.

Men selv om hun er fire år eldre og mer rutinert, vil hun ikke legge for stort press på seg selv når det gjelder å ta sitt første mesterskapsgull som senior.

– Jeg er mer klar over mine evner og jeg endrer ikke mening. Alt kan skje, og jeg vil ikke ha for mye press på meg, sier Wierer, som i tillegg til OL-medaljen har to VM-bronser på stafett og et individuelt sølv fra jaktstarten under VM i Oslo 2016.

Barn etter 2020-VM?
27-åringen avslører også at hun ikke har noen planer om å gi seg helt med det første, men det kan endre seg om noen år.

– Ikke før etter VM i Anterselva i 2020. Da er jeg 30, og da kan det være at jeg tenker på å få barn. Det kommer helt an på motivasjonen, sier Wierer, som i intervjuet også forklarer hvor hun traff ektemannen Stefano Corradini.

– På en fest, så klart!