Åpner sak mot Kroatia-treneren:

Sagosen: – Det han gjør er bare idiotisk og dumt

Men Christian Berge synes ikke Lino Cervar bør utestenges.

Se hendelsen i Sportsnyhetene over!

Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller i sluttfasen av lagenes EM-kamp torsdag.

Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet (EHF) skriver i en epost, som blant andre NTBs EM-reporter har mottatt, at det er åpnet sak mot Cervar.

Han har fram til klokken 17 fredag med å komme med innspill og forklaring i saken. Det er ventet en konklusjon fra EHFs disiplinærkommisjon angående Cervar-saken i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

TV-bildene fra torsdagens kamp viser at Cervar legger en arm rundt en motspiller når Hviterussland jager utligning i sluttsekundene.

– Jeg hadde aldri gjort det, jeg hadde holdt meg langt unna der. Og jeg tror kanskje det kommer til å få etterspill, men jeg håper virkelig han står der i morgen, sier Norges landslagstrener Christian Berge.

Han mener en eventuell straff ikke bør kom i form av en utestengelse.

– Gi ham en bot eller noe sånn, jeg håper han er på benken i morgen, sier han.

– Hadde blitt forbannet
Norge møter Kroatia lørdag i en vinn eller forsvinn-kamp, og håper Norges landslagstrener håper å måle krefter med Cervar.

– Han er veldig engasjert og entusiastisk. Det er mye kroppsspråk og han er vanvittig dyktig i avgjørende situasjoner, sier Berge.

Sander Sagosen hadde ikke vært fornøyd dersom han var spilleren Cervar holdte igjen.

– Jeg hadde blitt forbannet. Det har ikke noe på en håndballbane å gjøre. Det er bare idiotisk og dumt, men det er mye engasjement og følelser i spill. Det bør egentlig få etterspill, mener Norges største stjerne.

– Ordentlig ufin variant
Espen Lie Hansen reagerer også.

– Det ser ut som han har lyst til å sitte på ryggen. Det er en ordentlig ufin variant, men jeg er ikke overrasket av at kroatene prøver deg på noen tjuvtriks.

– Hvorfor er du ikke overrasket?

– De er jo gale. Jeg har spilt mot Kroatia flere ganger, og det er flere av kroatene som prøver seg på tjuvtriks i løpet av kampen, sier Lie Hansen.

Torsdag kveld omtalte TV 2-ekspert Bent Svele det hele som en skandale.

– Det er en skandale at han rører en spiller på det andre laget, men at det ikke får konsekvenser føyer seg inn i bildet av at dommerne hadde bestemt seg for at det var vanskelig for Hviterussland å vinne, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

– Han har ingenting ute på banen å gjøre. De bruker video på alle mulige situasjoner, og det sitter mange delegater og følger med både på film og ved siden av benken. Det er ikke mulig å skjønne om de ikke får med seg dette. Det er en skandale det også.

Det var på stillingen 24-23 episoden skjedde. Cervar nekter overfor kroatiske medier for å ha gjort noe med overlegg i 25-23-seieren.

Tidligere i EM gikk Slovenias trener Veselin Vujovic ut på banen og stilte seg i målet før Tyskland skulle skyte et straffekast.

(©NTB/TV 2)