Tidligere landslagsspiller i ishockey dømt for vold

En tidligere landslagsspiller i ishockey i 30-årene er dømt til 30 timers samfunnsstraff for vold mot en politikvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Radio Norge skal mannen blant annet ha slått politikvinnen i ansiktet og tatt kvelertak på henne.

Ifølge dommen «hoppet han ut av sengen, brølte og løp mot politibetjent NN, som nettopp hadde vekket ham etter å ha fått melding om innbrudd i huset».

Ble slått flere ganger med batong

Betjenten rygget da bakover, trakk en batong og ropte «politi, trekk unna», samtidig som hun slo ham i overkroppen slik at han falt i bakken.

Da hockeyprofilen kom seg på beina igjen og gikk mot politibetjenten, slo han henne i ansiktet med knyttneven før han tok kvelertak på henne og klemte til.

Politibetjenten klarte å komme seg løs fra grepet ved å slå ham i beinet. Da mannen ble påsatt håndjern av kvinnen og en kollega som hadde kommet til, skal han ha vært fortvilet og gjentatte ganger ha bedt om unnskyldning.

«Sikker på at noen var der for å ta ham»

Den kjente idrettsprofilen erkjente straffskyld og forklarte i retten at han tidligere på kvelden hadde røyket hasj og tatt kokain.

I retten forklarte mannen at han sovnet på en fest, og våknet av at noen ropte i huset. Han skal da ha blitt redd, og «var sikker på at noen var der for å ta ham».

Hockeyprofilen sa i avhør at han trodde det var noen som hadde kledd seg ut i politiuniform, da den kvinnelige politibetjenten vekket ham.

TV 2 / NTB