TIL BAYERN: Leon Goretzka skifter beite til sommeren.
TIL BAYERN: Leon Goretzka skifter beite til sommeren. Foto: AP Photo/Martin Meissner

Bayern sikret seg ettertraktet Schalke 04-stjerne

Leon Goretzka har bestemt seg for å gå til Bayern.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Schalke 04-stjernen Leon Goretzka (22) er sommeren mest ettertraktede bosmanspiller, og han har blitt koblet til en rekke toppklubber - blant annet Juventus, Barcelona og Liverpool.

Nå er det imidlertid klart at det er Bayern München som har sikret seg midtbanespillerens underskrift.

– Leon Goretzka informerte oss tidligere denne uken om at han ønsker å forlate klubben og gå til Bayern, sier Schalke-leder Christian Heidel.

– Mister en veldig god spiller
Det har også Bayern bekreftet til rivalen.

– Vi synes det er synd å høre dette. Karl-Heinz Rummenigge fortalte oss i går at Leon har bestått den medisinske undersøkelsen. Vi mister en veldig god spiller, sier Heidel.

Goretzka, som har tolv landskamper for Tyskland og var med på å vinne Confederations Cup i 2017, ikler seg Bayern-drakten fra sommeren av.

– Han har signert en kontrakt med Bayern fra 1. juli 2018. Vi gjorde alt vi kunne for å beholde ham. I sommer kom han og agenten til enighet, men han ønsket tid til å utvikle seg, sier Heidel.

At han nå skifter beite kom selvsagt ikke helt bardust på.

– Vi kan håndtere denne situasjonen, det kom ikke fullstendig overraskende. Vi er forberedt på dette, sier Heidel.

– Trist og skuffet
Schalke-manager Domenico Tedesco synes det er leit at Goretzka forlater Bundesliga-treeren.

– Vi er trist og skuffet over å miste Leon, både som spiller og person. Men vi må akseptere beslutningen. Leon er en viktig del av dette laget, ingen tvil om det, sier han, og avslører at det ikke er snakk om å hente inn en erstatter for Goretzka i denne omgang.

– Vi kommer ikke til å hente inn en erstatter for Leon i dette vinduet - ellers ville han ikke ha vært her fremdeles. Vi har tid mellom nå og sommeren til å vurdere våre alternativer, sier Tedesco.