Sánchez klar for Manchester United – byttehandelen med Mkhitaryan er et faktum

Overgangssagaen rundt Alexis Sánchez (29) og Henrikh Mkhitaryan (29) er omsider over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexis Sánchez er offisielt Manchester United-spiller. Det bekrefter Manchester United på sine nettsider mandag kveld.

– Jeg er henrykt over å bli en del av verdens største klubb. Jeg har hatt tre og et halvt fantastiske år i Arsenal, og jeg tar med meg veldig positive minner fra en flott klubb, sier Sánchez til klubbens nettsider.

Det betyr at Henrikh Mkhitaryan går motsatt vei som en del av gigantovergangen og blir Arsenal-spiller.

– Jeg er veldig glad for å få avtalen i havn og for å være på plass. Det er en drøm som går i oppfyllelse, for jeg har alltid drømt om Arsenal. Nå er jeg er, og jeg vil gjøre mitt beste for å skrive historie med denne klubben, sier armeneren til Arsenals nettsider.

Overgangen har vært på trappene en stund, og både United-manager José Mourinho og Arsène Wenger i Arsenal uttalte før helgen at de forventet at overgangen ville gå i orden.

– Alexis er en av de beste angriperne i verden og han vil passe inn i vår unge og talentfulle gruppe med angrepsspillere. Han kommer med sine ambisjoner, vilje og personlighet, og det er kvaliteter som tilhører en Manchester United-spiller og en spiller som gjør laget sterkere, sier José Mourinho etter bekreftelsen.

Søndag gikk et bilde som angivelig viste Alexis Sánchez i Manchester United-drakt på promoopptak, sin seiersgang på sosiale medier. Man vet at han, og Mkhitaryan, gjennomgikk medisinske tester den dagen.

Det har derfor bare vært et spørsmål om tid før overgangen ble et faktum.

Det er blitt rapportert at Sánchez blir en av Premier Leagues best betalte fotballspillere etter overgangen til Manchester United. 29-åringen vil motta en ukelønn på utrolige 5,4 millioner kroner. Det gjør chileneren til Premier Leagues best betalte spiller, skriver Daily Mirror.

– Alle trenger en spiller som Sánchez. Han er en klassespiller som ville forsterket alle lag i verden. Det kommer til å bli et scoop for Mourinho, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Sánchez kom til Arsenal fra Barcelona i 2104, og på 165 kamper er det blitt 80 mål for chileneren.

Mkhitaryan gikk til Manchester United fra Borussia Dortmund i 2016, da klubben slo Arsenal til armenerens signatur. Mkhitaryan slo aldri helt til i Manchester United, men på 63 kamper ble det 13 mål.

– Slik situasjonen er blitt for Arsenal og Sánchez, så tenker jeg at dette er en god byttehandel for begge lag. Det beste for Arsenal var om Sánchez signerte ny kontrakt, men det løpet var kjørt, og da er det bra at de får inn Mkhitaryan, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Handelen er veldig god for Manchester United, som får inn en av de beste offensive spillerne i Premier League. Jeg har sansen for Mkhitaryan også, men så lenge han ikke har Mourinhos tillit, og ikke er en han vil bruke og dyrke, så er det bedre for ham å spille i Arsenal der han trolig vil få mer tillit.