LAGKOMPISER I TYSKLAND: Harald Reinkind (til venstre) ankom Panorama Zagreb hotell onsdag, der han traff Rhein Neckar Löwen-lagkompis Mikael Appelgren. Sverige-keeperen forteller nå hvorfor han har valgt å spille uten susp.
LAGKOMPISER I TYSKLAND: Harald Reinkind (til venstre) ankom Panorama Zagreb hotell onsdag, der han traff Rhein Neckar Löwen-lagkompis Mikael Appelgren. Sverige-keeperen forteller nå hvorfor han har valgt å spille uten susp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var som å få en giljotin på testikkelen

Svenskenes keeperhelt forklarer hvorfor han ikke bruker susp.

I topphåndballen er det vanlig for keeperne å bruke susp. Det er kanskje ikke så rart når ballen kan komme flygende i 130 kilometer i timen, noen ganger fra ganske kloss hold.

Likevel stiller Sverige-keeper Mikael Appelgren (28), som har storspilt i håndball-EM, uten beskyttelse.

– Jeg fikk et skudd så den ene testikkelen kom i klem mellom kanten av suspen og huden. Da blir det som en giljotin på pungkulen. Det gjorde enda mer vondt enn om et skudd treffer når man ikke har susp, forklarer Appelgren til Expressen.

Norge-keeper Torbjørn Bergerud skjønner ikke at Appelgren tør å stå uten susp.

– Jeg får vondt i kroppen bare av å tenke på det. Jeg skjønner ikke at han tør det, sier Bergerud til NTB.

– Skulle jeg oppleve det samme som ham, må jeg kanskje vurdere det. Men en susp som sitter ordentlig, må vel gi bedre beskyttelse, legger han til.

– Redd for forplantningsevnen
For Appelgren var det imidlertid suspen som ga den mest smertefulle opplevelsen.

– Jeg trodde nesten at jeg skulle spy. Jeg ble helt tydelig hvit i ansiktet og måtte legge med ned for å puste. Det var på trening, så jeg kunne trene videre etter noen minutter, sier Sverige-keeperen.

Heldigvis for Appelgren var det ikke verre enn at han slapp en legeundersøkelse.

– Jeg gjorde en egen, haha. Jeg tok en rask titt. Man får jo alltid den angsten. Man hører jo snakk om de som har mistet en pungkule, og man er jo redd for forplantningsevnen også, sier 28-åringen.

Også den tyske toppkeeperen Andreas Wolff spiller uten suspensorium, etter å ha opplevd det samme som svenskenes sisteskanse.

– Han har også fått den «på kanten» slik at det kjentes ut som om testikkelen skulle gå i stykker, forteller Appelgren.

Tid for anger
Han innrømmer at det flere ganger har blitt bjelleklang etter at han sluttet å bruke beskyttelse.

– Ja, og da stiller man seg virkelig spørsmålet «hvorfor har jeg ingen susp?» Men det er ikke så ofte, som regel treffer den litt på låret og så på pungen. Det er ikke så farlig. Det gjør vondt, men ikke så vondt som da den kom i klem da jeg hadde susp, sier han.

Nå har spilt uten susp i noen år, og er ikke redd for forplantningsevnen.

– Nei, så langt har det gått bra Men det er kanskje litt vågalt, ler svensken.