VANT IGJEN: Maren Lundby tok nok en verdenscupseier fredag.
VANT IGJEN: Maren Lundby tok nok en verdenscupseier fredag. Foto: Nobuki Ito

Overlegen seier for norsk OL-håp

Maren Lundby tok nok en seier i kvinnenes verdenscuprenn i Zao.

Verdenscuplederen Maren Lundby utklasset resten av konkurrentene i Japan fredag formiddag og vant med hele 41,6 poeng.

23-åringen fra Gjøvik seiler opp som ett av de sikreste gullkortene når februar måned kommer og hopp står på planen i Pyeongchang. Lundby har så langt tatt fem verdenscupseire, det er flere enn hun stod med før årets sesongen alene.

– Hun hopper så kraftfullt og er helt utilnærmelig for de andre konkurrentene for øyeblikket. Klarer ikke helt å se hvem som kan slå henne i OL, sa NRKs ekspertkommentator Anette Sagen etter seieren.

Lundby ledet med over 20 poeng etter et hopp på 101,5 meter i første omgang, og OL-håpet sikret seieren med et hopp på 100 meter i den andre. Hun hadde med det konkurransens to lengste hopp.

– Det er fantastisk. Det var en veldig god konkurranse for meg. Jeg hadde ikke forventet å gjøre det så bra. Nå skal jeg nyte dette, og i morgen er det en ny dag. Jeg koser meg med skihopping for øyeblikket, sa Lundby i seiersintervjuet med FIS etter rennet.

Overlegen i verdenscupen

Med sesongens femte seier har Lundby et jerngrep om verdenscupen. Hun leder med hele 160 poeng foran tyske Katharina Althaus som ikke stilte til start under fredagens konkurranse.

– Begge hoppene føltes bra, og det var ett av mine beste hopp i en konkurranse noensinne. Jeg tar steg hele tiden og har masse selvtillit. Jeg nyter Japan for øyeblikket, la hun til etter seieren.

Anna Odine Strøm klatret opp til en 15.plass i andre omgang, og Silje Opseth kunne innkassere en 17.plass. Anniken Mork, som har slitt med skader, kom seg ikke inn blant de 30 beste.