HYLLER ANSETTELSEN: David de Gea hyller Mourinhos ansettelse av ny keepertrener.
HYLLER ANSETTELSEN: David de Gea hyller Mourinhos ansettelse av ny keepertrener. Foto: Scanpix/montasje/manudt.com

De Gea hyller Mourinhos ansettelse: – Han er årsaken til min suksess

Manchester United gir José Mourinhos avgjørelse om å ansette ny keepertrener æren for at spanjolen nå nevnes som en av verdens beste keepere.

Lørdag kl 16.00: Se Burnley – Manchester United

Noe av det første José Mourinho gjorde da han overtok Manchester United i 2016 var å ansette ny keepertrener.

Mourinho hentet Emilio Alvarez Blanco, keepertreneren som i sin tid sørget for at David de Gea fikk sitt gjennombrudd i Atletico Madrid.

Alvarez er en nær venn av Jorgé Mendes, José Mourinhos agent. Ifølge The Daily Mail var det trolig Mendes som anbefalte Mourinho å rekruttere Alvarez til Old Trafford.

Det skulle vise seg å være en strålende ansettelse. David de Gea har vært i fantastisk form for Manchester United denne sesongen, og etter 3-1-seieren mot Arsenal i november hyllet Mourinho spanjolen som «verdens beste keeper».

– Han er årsaken til min suksess
I et intervju med Sky Sports News gir David de Gea José Mourinhos ansettelse av sin tidligere Atletico Madrid-mentor Emilio Alvarez æren for sin strålende utvikling.

– Vi har kjent hverandre i lang tid og jobbet tett sammen da jeg var yngre. Han vet hva han skal si til meg og hvordan han skal håndtere meg dersom jeg tviler på meg selv. Han har hjulpet meg utrolig mye, sier De Gea til Sky Sports News.

Og legger til:

– Han kjenner meg både som spiller og som person, og det eksisterer en spesiell kjemi mellom oss. Vi har et virkelig godt forhold. Så jeg tror at hvis man leter etter årsaker til at det har gått så bra for meg denne sesongen, så er det Emilio som er grunnen, sier han.

– Takknemlig for at jeg er United-spiller
27-åringen skal ifølge flere ulike medier nylig ha blitt tilbudt en ny kontrakt med Manchester United. De Gea går langt i å antyde at han ønsker å bli værende i klubben i lang tid fremover.

– Å være en del av denne klubben og spille i drakten er bare så spesielt. Hver gang jeg tar på meg United-drakten, enten det er borte eller hjemme, så blir jeg alltid stolt, sier keeperen, før han slår fast:

– Det å være en del av en klubb som Manchester United gjør meg både emosjonell og takknemlig. Jeg vet hvor mye denne klubben betyr for fansen og alle som jobber her. Alle lever for kampene, så klubben er blitt en del av meg. Jeg er bare takknemlig for hvert minutt jeg har tilbragt her, konkluderer mannen mange mener er verdens beste keeper for øyeblikket.