ETTERFORSKES: Chelsea blir etterforsket for å bryte overgangsreglene for mindreårige spillere.
ETTERFORSKES: Chelsea blir etterforsket for å bryte overgangsreglene for mindreårige spillere. Foto: Tolga Akmen

Chelsea kan få overgangsnekt

London-klubben etterforskes av FIFA for juks med mindreårige spillere.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etterforsker nå Chelsea for å ha gjennomført spilleoverganger som bryter med reglementet.

The Guardian hevder å kjenne til at undersøkelsene viser at 25 spillere under 18 år skal ha blitt hentet inn ulovlig til klubben.

Avisen skriver at dokumentasjonen som foreligger i saken er sendt til disiplinærkomiteen i FIFA, som kommer til å gjøre videre undersøkelser.

Chelsea risikerer et forbud mot å kjøpe spillere hvis klubben blir dømt.

– Chelsea FC følger alle FIFAs regler ved rekrutering av spillere, sier en talsmann for klubben.

Første i England

FIFA annonserte forrige september at Chelsea var under etterforskning for tredje gang for ikke å følge reglementet når det gjaldt signering av unge utenlandske spillere. De ble den første klubben i England til å få disse anklagene.

Undersøkelsen av Chelsea startet trolig etter at Bertrand Traoré offisielt ble signert 1. januar 2014. Det hadde dukket opp bilder av ham som spilte for klubben i en treningskamp allerede i 2011, da han kun var 16 år gammel. FIFA ble gjort oppmerksom på disse bildene i januar 2016.

Klubbene har ikke lov til å signere spille under 18 år fra andre land, med mindre deres foreldre har emigrert av andre grunner enn fotball, eller hvis både spilleren og klubben er basert innen 50 km av en landegrense. Det eneste andre unntaket er for overganger innen EU eller EØS, hvor minimumsalderen er 16 år. FIFA er bekymret for at overgangen til Traoré, som forøvrig forlot Chelsea for Lyon i juni i fjor, ikke var innenfor noen av disse unntakene.

Spanske storklubber dømt

Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid har tidligere blitt dømt for lignende forhold tidligere.

Real Madrid anket saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS), og fikk redusert straffen.