Skoda har oppgradering av minstemann Fabia på gang, slik teaser de selv dette.
Skoda har oppgradering av minstemann Fabia på gang, slik teaser de selv dette.

En av Norges billigste biler blir ny – og tøffere

Her er første skisse på nye Skoda Fabia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Skoda re-lanserte seg i det norske markedet, startet det med småbilen Favorit. En spartansk og primitiv bil som var helt avhengig av lav pris for å selge.

Mange var fortsatt svært skeptiske til Skoda som merke, selv om Volkswagen var inne som ny eier og hadde begynt å investere betydelige beløp.

Hopper vi fram til i dag, er det aller meste av skepsisen forlengst borte. Skoda har bygget seg opp gjennom å tilby fornuftige og smarte biler, til gunstig pris. I dag er de et av Norges mest solgte merker, samtidig som salget på verdensbasis er sterkt økende.

Satset på design

En del av æren for det har småbilen Fabia som nå snart kommer i oppgradert utgave. Dette er i praksis oppfølgeren til Favorit. Den er fortsatt en av Norges rimeligste nybiler (startpris på 170.000 kroner), men noen spesielt spartansk og primitiv bil er den ikke lenger.

Skoda har akkurat sendt ut et skissebilde som viser bilen forfra. Her ser vi at fronten nå får med seg elementer vi kjenner fra de større modellene fra tsjekkerne. Generelt har Skoda satset mer på design de siste årene enn tidligere, det ser vi både på familiebilene Octavia og Superb, og SUV-ene Kodiaq og Karoq.

Fabia stasjonsvogn gir veldig mye bil for pengene.
Fabia stasjonsvogn gir veldig mye bil for pengene.

Kodiaq: Her får du veldig mye familiebil for pengene

Bare bensin

Nytt nå er mer utstyr og altså designendringer som skal gjøre Fabia tøffere. Som før tilbys bilen enten som femdørs kombi eller stasjonsvogn. Sistnevnte har bagasjerom på 530 liter, det er det ikke mange konkurrenter som kan måle seg med.

Kundene kan velge mellom tre forskjellige TSI-bensinmotorer, og mellom manuelt gir og DSG-automatgir.

Utstyret omfatter nå blant annet nye LED-lykter foran og bak.

Denne Skodaen er rett og slett et lite kupp

Tøff klasse

Nytt er også at Fabia nå tilbys med blant annet blindsonevarsling, såkalt Rear Traffic Alert, og elektrisk justerbare og oppvarmede sidespeil. Skoda Connect er også på plass, dessuten nyeste generasjon radio med DAB+. Den nye Fabia-versjonen er ventet til Norge i løpet av høsten .

Konkurransen i denne bilkassen har aldri vært tøffere. Generelt har bilene her blitt både mer avanserte og påkostede de siste årene, uten at prisene har økt særlig mye. Det betyr i praksis mange gode kjøp, også at en god del kunder finner ut at de kan gå ned i bilstørrelse, uten å gi avkall på hverken komfort eller utstyr.

LES MER: Mange lo av dem – nå setter de rekord

Spennende fra Skoda: Se mer av Karoq i videoen under