KOMPLISERT: Torsdag fortalte den 26-åringen som
KOMPLISERT: Torsdag fortalte den 26-åringen som Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix

– Har Grande sminket på sannheten kan hun få et problem med Erna

Både Aslak Eiriksrud og Arne Strand mener Skei Grande-saken kan bli komplisert på grunn av ulike versjoner av hendelsen, men at det trolig ikke får dramatiske konsekvenser.

Torsdag ønsket mannen (26), som var rammet av rykteflommen om Trine Skei Grande, å fortelle sin versjon av saken til VG.

Han bekreftet hva som skjedde mellom han og Skei Grande sensommeren 2008.

– Krevende

Politisk kommentator i TV 2, Aslak Eriksrud, mener at selve saken i seg selv ikke er særlig alarmerende. Han tror likevel at det kan gå ut over politikken.

– Dette er en krevende sak på mange måter. Det Trine Skei Grande har uttalt offentlig samsvarer jo for så vidt med det 26-åringen forteller. Hun har sagt at hun ikke er en overgriper. Han sier at de hadde frivillig sex. Men overfor VG reagerer han på hvordan Skei Grande skal ha kommunisert historien til andre, at hun bagatelliserer egen rolle og legger skylda på han.

– Hvordan kan denne saken påvirke regjeringens arbeid?

Kan skade tilliten til Erna Solberg

– Først og fremst fører den til at Skei Grande og statsministeren må bruke tid på å håndtere saken i mediene, fremfor å snakke om politikk. Men hvis Skei Grande har snakket usant eller sminket sannheten overfor statsminister Erna Solberg, har hun et problem. Det vil kunne skade tillitsforholdet mellom de to.

– Kan dette i ytterste konsekvens føre til at Trine Skei Grande må gå av?

– Det skal veldig mye til. Det gjør det jo ekstra krevende at det er en statsråd fra et annet parti enn statsministerens, og ekstra delikat at det er en partileder. Det skal mye til for at dette får så dramatiske konsekvenser, mener Eriksrud.

– Kan gå ut over ryktet

Politisk kommentator i Dagsavisen, Arne Strand, mener at selve hendelsen som har utspilt seg mellom Skei Grande og den yngre mannen ikke har noe å si for hennes fremtid i politikken.

– Det virker ikke som at det har vært noen stor uenighet i hendelsen som skjedde den gangen i 2008, sier Strand til TV 2.

Han mener likevel at vinklingen 26-åringen nå kommer med, kan være negativ for Skei Grandes rykte.

– At han har en annen versjon av hendelsen er ikke bra for henne, men selve sannheten er noe hun kan leve med, sier han.