Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søren Andersen, som spilte med Sean Dyche i Bristol City i 1998/99-sesongen, fikk stor oppmerksomhet da han lanserte sin egen teori om hvorfor Burnley-manageren har en så mørk og raspete stemme.

– Kanskje stemmen hans er som den er fordi han pleide å spise meitemarker? Hver gang vi trente brukte han å spise meitemarker, sa Andersen i den danske podcasten Fodboldministeriet.

– Han gjorde det. Det var fryktelig. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det var litt slik: «oops, der er en meitemark», og så spiste han den, hevdet Andersen.

– Bare en spøk
Det ble tema på torsdagens Dyche-pressekonferanse i forkant av lørdagens TV 2 Sport Premium-sendte oppgjør mot Manchester United.

Der benektet Dyche å ha spist meitemark.

– Jeg spiste ikke markene, det var bare en spøk. Jeg har gjort det her og da jeg var manager for Watford. Jeg hadde en stor fin mark som hang ut av munnen og latet som jeg tygde den, men marken kom selvsagt ut igjen og jeg skylte munnen med vann, sier Dyche.

Han har sin egen teori om hvorfor Andersen trodde han spiste marken.

– Kanskje han skrek og snudde seg vekk da det skjedde, spekulerer Dyche.

– Vet ikke om det er sunt
Men én ting vil han understreke.

– Bare så det er klart, jeg spiser ikke meitemark. Men Bear Grylls ville kanskje sagt at litt meitemarkomelett er okay. Jeg vet ikke om det er sunt for deg, sier Burneley-manageren.

Bear Grylls er for øvrig mest kjent for tv-programmet Mann mot natur som gikk på Discovery Channel fra 2006 til 2011. Der ble han og kamerateamet etterlatt på ugjestmilde steder langt fra sivilisasjonen, og Grylls måtte blant annet finne mat og vann slik at han kunne overleve.

Sean Dyche og Burnley må selv i overlevelsesmodus når Manchester United besøker Turf Moor lørdag, men det kommer neppe til å bli lett match for José Mourinho og co. mot et hjemmelag som har overrasket stort og ligger helt oppe på 7. plass i Premier League.

Burnley står imidlertid med to tap på rad og seks kamper uten seier, men Dyche var i alle fall i godt humør da han fikk meitemarkspørsmål.

– Jeg er glad for å ha svart på det, det er et viktig spørsmål, humret han etterpå.