BLOMSTRER UNDER GERRARD: Edvard Sandvik Tagseth (i midten) stortrives under Liverpool-legendens ledelse.
BLOMSTRER UNDER GERRARD: Edvard Sandvik Tagseth (i midten) stortrives under Liverpool-legendens ledelse. Foto: Liverpoolfc.com/Twitter

Norsk Liverpool-talent avslører hvorfor han vraket Everton

Edvard Sandvik Tagseth stortrives under Steven Gerrards ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvard Sandvik Tagseth (16) har imponert for Liverpools U18-lag denne sesongen. I et intervju på klubbens nettsider, forteller det norske stortalentet om de mange engelske storlagene som viste interesse.

– Jeg spilte en turnering for Neset og onkelen min filmet kampene og forsøkte å sende dem til Liverpool, men jeg tror ikke vi hørte fra dem. Men Everton ville ha meg på prøvespill, så jeg spilte en turnering med dem på Manchester Uniteds akademi, forteller Tagseth.

Etter det ballet det på seg.

– Vi møtte United og deres speidere så meg, så jeg dro til United også. Og så City, forteller han.

Så kom Liverpool på banen.

– Den danske speideren Mads Jørgensen så meg og spurte om jeg ville komme og trene med Liverpool, forteller Tagseth.

– Ikke så lett som det høres ut
Ifølge Liverpool hadde de imidlertid kjent til det norske stortalentet helt siden han deltok på en fotballskole på Steinkjer i 2011, men først fire å senere endte han opp med å takke ja til klubben.

Han kunne imidlertid endte opp i den blå delen av byen.

– Jeg hadde valget mellom å signere for Everton og Liverpool, sier Tagseth.

Og det var ikke automatisk et enkelt valg.

– Det var ikke så lett som det høres ut, virkelig ikke. Noe av de viktigste var at jeg hadde det bra og var fornøyd. Jeg var fornøyd i begge klubber, men Liverpool er åpenbart bedre, sier 17-åringen.

– Utrolig
Nå koser han seg med å spille under U18-trener Steven Gerrards ledelse. Tagseth og co har bare tapt én kamp denne sesongen.

– Å ha Steven som trener er utrolig, virkelig. Han var idolet mitt, jeg hadde drakten hans og plakater på veggen – det er veldig spesielt, sier Tagseth.

Og han mener selv læringskurven så til de grader har gått rett vei siden han ankom Liverpool i sommer.

– Jeg har lært mer på denne halve sesongen enn hittil i mitt liv. Alt fra å forsvare seg, angripe og posisjonering. Han kan alt, for han har gjort det meste, sier Tageseth, som fyller 17 år 23. januar.