Derfor trakk Erlend Elias Bragstad (35) seg fra Farmen kjendis

Erlend Elias Bragstad (35) valgte å forlate Farmen kjendis fordi han følte at alle de andre deltakerne var imot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av Farmen kjendis ble det dramatisk på Finnsvika gård.

Etter at storbonden Erlend Elias Bragstad (35) hadde fortalt resten av gruppa at ukesoppdraget ikke var godkjent, kom han med en overraskende beskjed:

Han valgte å trekke seg fra Farmen kjendis og reise hjem.

Mens tårene trillet takket kjendisstylisten og TV-profilen for et fint opphold, og han fortalte de andre at han hadde blitt veldig glad i alle sammen.

Se Erlend Elias' avskjed i videoen i toppen av saken.

Planen slo feil

Før han forlot gården, tok Erlend Elias også opp planen som slo feil denne uken.

Tidligere i uken valgte han Inga Berit Lein (36) som førstekjempe fordi Jegertvillingene-Johanne Thybo Hansen (26) var demotivert og ville reise hjem. Johanne hadde fortalt Erlend Elias at hun ønsket å tape mot Inga Berit med vilje, men etter førstekjempevalget ombestemte Johanne seg og ønsket å bli på gården likevel.

– Alle har lov til å angre seg, så det synes jeg er helt «fair». Dessverre kunne ikke jeg ta et nytt valg av førstekjempe, sier Erlend Elias til de andre deltakerne i episoden.

– Inga Berit skulle aldri ha vært i faresonen. Det er en av årsakene til at jeg går ut i dag. Jeg kan ikke stå for det valget jeg tok, når det ble slik, sier han videre.

TRAKK SEG: Storbonden Erlend Elias Bragstad kom med den overraskende beskjed like etter at de fikk vite at ukesoppdraget ikke var godkjent. Foto: Skjermdump/TV 2
TRAKK SEG: Storbonden Erlend Elias Bragstad kom med den overraskende beskjed like etter at de fikk vite at ukesoppdraget ikke var godkjent. Foto: Skjermdump/TV 2

Følte at alle var imot ham

Til TV 2 trekker Erlend Elias frem en annen grunn til at han valgte å reise hjem etter tre uker på Farmen kjendis:

– Jeg trakk meg fordi det ble for dårlig energi på gården. Det vanskeligste for meg var å mangle trygget. Om du føler at alle er imot deg, så er det ikke så lett å være der, sier Erlend Elias til TV 2.

– Johanne ville hjem, også ville hun ikke hjem, og det satte Inga Berit i en kinkig situasjon. De andre deltagerne oppførte seg ubehagelig mot meg, siden de trodde at jeg ville at Johanne skulle ut, så jeg kunne bli storbonde igjen neste uke, men det er ikke tilfelle, legger han til.

Kjendisstylisten ble storbonde både den første og tredje uken på gården. Det er ingen i Farmens historie som har ledet gården i hele tre uker.

Erlend Elias avkrefter at han hadde lagt en strategisk plan for å slå denne storbonde-rekorden.

– Jeg er ingen utspekulert person, og jeg hadde ikke planlagt å få ut Johanne slik at jeg kunne bli storbonde for tredje gang. Ting bare skjedde da jeg var der, sier han.

Tung uke

Han forteller at han også var veldig sliten etter tre uker på gården.

– Jeg prøvde å gjøre alle til lags der inne, men jeg var sliten etter en tung uke. Vi hadde et ukesopdrag som var umulig å få i havn, Mira lagde trøbbel, og alt tårnet seg opp, sier Erlend Elias.

Utfordreren Mira Craig (35) ble kun et par dager på gården, men på den korte tiden rakk hun å komme i munnhuggeri med både Erlend Elias, Frank Løke (37) og Lene Elise Bergum (46).

– Da det ble slik at Inga Berit måtte i kamp, så tenkte jeg at nå er jeg så sliten at jeg ikke klarer å ta mine egne beslutninger. Jeg skulle sagt til Johanne at hun burde trekke seg, og jeg skulle ikke latt meg lede. Ingen av dem burde vært i kamp. Det burde vært guttekamp, sier han.

FARVEL: Det ble tårevått da Erlend Elias forlot gården. Foto: Skjermdump TV 2
FARVEL: Det ble tårevått da Erlend Elias forlot gården. Foto: Skjermdump TV 2

Vondt å ta farvel

Avskjeden med de andre deltakerne ble tung for Erlend Elias.

– Det var egentlig ikke noe jeg ønsket å gjøre, så det var vondt å ta farvel. Det føltes ut som min egen begravelse i Farmen, sier han.

Han angrer derimot ikke på valget i dag.

– Det er veldig trist at jeg valgte å trekke meg den gangen, men samtidig så føler jeg at det var greit at det endte slik, når jeg ser det trykket som har vært etter at Farmen begynte på TV, sier han.

Erlend Elias har vært en av de mest omtalte deltakerne i årets Farmen kjendis, og hele medie-Norge har villet ha en bit av ham de siste ukene.

– Nå er jeg så lei av Farmen at jeg holder på å spy. Jeg er veldig glad for at det er ferdig for min del nå. Det hadde blitt for mye for meg om jeg skulle snakket om Farmen lengre nå, sier han.

Konflikter

Erlend Elias' konflikter med Frank og Mira har særlig vært et samtaleemne. Men skal vi tro kjendisstylisten, så var det ikke så mye drama inne på gården som seerne får inntrykk av.

– Det var ikke intriger og konspirasjoner på gården, slik det kanskje kan virke, sier han.

– Jeg var involvert i konflikter på grunn av min storbonderolle. Det var for eksempel flere som hadde en konflikt med Mira, men ingen konfronterte henne med det, så det var jeg som måtte si ifra. Siden jeg var storbonde i to av tre uker, var det jeg som fikk all dritten, sier han videre.

I dag er det god stemning mellom alle deltakerne, forteller Erlend Elias.

– Jeg har ingen vonde følelser for noen av de andre. Farmen var en veldig fin opplevelse, og jeg er glad for at jeg var med, sier han.

Han har særlig fått et nært forhold til Jegertvillingene Kristine og Johanne.

– De er to fantastiske personer som jeg ser på som mine søstre. Jeg var sur på Johanne der og da når jeg reiste hjem, siden hun satte meg i en kinkig situasjon, men det ble raskt glemt, sier han.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.