Kyllingburgeren som har «alt»!

Wenches hawaiiburger med kylling er stappfull på smak. En ny favoritt for store og små!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til 4 personer

Ingredienser

  • 2 store kyllingfileter eller 3 mindre kyllingfileter
  • salt og pepper
  • frisk basilikum eller oregano
  • olje til steking + hvitløk
  • 4 skiver ananas, helst frisk (dvs. ikke fra boks)
  • salat
  • 4 hamburgerbrød

Mangochutney-dressing
Kan lages i god tid før servering

  • 1 dl kesam eller rømme
  • 1 dl mangochutney, gjerne sterk og krydret
  • 1/2 ts karripulver gjerne hot

Rør sammen og smak til.

Guacamole
Kan lages i god tid før servering

  • 2 modne avocado
  • saft av 1 lime eller ½ stor sitron
  • 1 stor moden tomat, finhakket uten innmat
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • ¼- ½ fersk rødchili
  • salt, evt. litt pepper
  • 1-2 ss god olivenolje

Del avocado i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Kjør alle ingrediensene sammen i en hurtighakker. Smak til.

Slik gjør du

BURGERFRYD: Denne kyllingburgeren med ananas, guacamole og mango-chutney gleder alle smaksløkene.
BURGERFRYD: Denne kyllingburgeren med ananas, guacamole og mango-chutney gleder alle smaksløkene.

Stek temperert kylling i en panne med olje (evt. tilsett litt smør), knust hvitløk og friske urter. Øs over stekefettet mens kylling steker. Kan etterstekes i varm stekeovn ved 125 grader i 6-10 min avhengig av tykkelse. La kyllingfiletene hvile på et lunt sted mens tilbehøret gjøres klart.

Skjær frisk ananas i skiver og fjern skallet. Stek ananasen i olje/smør til de er gylne – ca 2 min på hver side.

Sprø poteter kan lages 20-30 minutter før servering. Da deler du 8-10 poteter i båter og koker dem i lettsaltet vann i 8-10 min. NB! De skal ikke være gjennomkokt. Damp potetene slik at de blir tørre. Rett før servering stekes potetene i olje til de blir gylne og sprø. Legg på kjøkkenpapir og dryss med salt.

Servering

Fordel litt guacamole og mangochutney på ristede hamburgerbrød. Legg over salat, kylling i passende størrelse, fortsett med stekt ananas og avslutt om du ønsker med guacamole og mangochutney-dressing.

TIPS: Om du ønsker «Blue Hawaii-kylling», bytt ut guacamole på toppen med blåmuggost.