I OL: Vidar Løfshus og Petter Northug under OL i Sotsji for fire år siden.
I OL: Vidar Løfshus og Petter Northug under OL i Sotsji for fire år siden. Foto: Bendiksby, Terje

Løfshus nekter å stenge OL-døren for Northug

Landslagssjef Vidar Løfshus kom med svaret på Petter Northugs muligheter til å delta i OL.

Petter Northugs OL-drøm virker knust etter at et nytt sykdomsfrafall kostet ham den siste rennsjansen i Planica i helgen.

Det fullbyrder en komplett fiaskosesong for Northug.

Men etter Northugs forfall til Planica i helgen, ville landslagssjef Vidar Løfshus ikke helt utelukke at skiprofilen blir å se i OL.

– Sannsynligheten for OL er lav, men døra er ikke helt lukket. Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn, sa Løfshus i en pressemelding onsdag.

Åpner for Northug som reserve
Da TV 2 Sporten møtte Løfshus dagen derpå bekreftet han at Northug kan få plass i OL-troppen som reserve.

– Jeg har diskutert med Arild Monsen og Tor Arne-Hetland. Vi kommer kanskje i en situasjon der vi kan ta med Petter i troppen. Han kan fortsatt bli med som en reserve. Vi har lagt planen for de forskjellige distansene. Det handler mer om å ha med en joker med tanke på sykdom og dersom folk viser tydelig formsvikt, sier landslagssjefen.

– Men jeg har ikke fått diskutert dette med Petter selv, men jeg har nevnt det for Kveen (Northugs trener, jou. anm). Han takket for det, men jeg vet ikke hvor interessert Petter er, sier Løfshus til TV 2 Sporten.

Ikke enig i kritikken
– Tror du Petter er interessert i det?

– Jeg er usikker. Han har trent for dette hele sommeren og høsten. I den grad han ser at han kan legge ned god treningsperiode nå etter en lang sykdomsperiode, så kan det hende, svarer han.

Og:

– Det er én måned til de store OL-løpene går. Skiathlonen kommer nok litt for tidlig med tanke på en reserveplass, men hvis han nå får tre uker med god trening, så tror jeg han kunne vært en joker. Den diskusjonen får vi ta med Petter. Jeg må forholde meg til det Stig Rune (Kveen) sier, og han anser det som ikke veldig sannsynlig, sier Løfshus.

Northugs trener Stig Rune Kveen har tidligere kritisert landslagsledelsen for valget om å droppe Northug i Tour de Ski.

Den kritikken er Løfshus uenig i.

– Nei, det forstår jeg ikke. Vi ble enige på møtet i Trondheim i starten av desember at han skulle legge ned en god treningsperiode, men det klarte han ikke da han kom litt sent i gang. Han var ikke på det nivået han skulle vært i Tour de Ski. Han mangler litt på det nivået man må være på for å konkurrere i olympiske konkurranser.

Tror ikke helt på Løfshus
Northugs trener Stig Rune Kveen sa til TV 2 Sporten onsdag at han har har liten tro på at landslagssjef Vidar Løfshus faktisk holder døren på gløtt for Northug, og åpner for å ta ham inn på skjønn.

– Det hadde vært mye lettere å ta ham inn på skjønn til de rennene han er vraket til tidligere i sesongen, sier mente treneren.