MAGESMERTER: En tidligere amerikansk soldat saksøker et sykehus etter å ha hatt en skalpell i magen i flere år.
MAGESMERTER: En tidligere amerikansk soldat saksøker et sykehus etter å ha hatt en skalpell i magen i flere år. Foto: Faxon Law Group via AP

Klagde på smerter – hadde skalpell i magen i fire år (!)

Etter en operasjon i 2013 slet amerikanske Glendon Turner med magesmerter og svimmelhet. Da han dro tilbake til sykehuset fant legene en skalpell i magen hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en operasjon i 2013 har den tidligere amerikanske soldaten Glenford Turner (61) slitt med store magesmerter.

I april 2017, omlag fire år etter operasjonen, dro Turner tilbake til West Haven sykehus for militærveteraner i Connecticut i USA, for å finne årsaken til smertene.

Da røntgenbildene av 61-åringen var klare, var det ingen tvil om hva som var årsaken til plagene.

I magen til Turner lå en nesten 13 centimeter lang skalpell.

Skalpellen som hadde skapt de langvarige smertene og svimmelheten for veteranen, hadde ifølge Daily Mail, blitt gjenglemt av en praktikant under operasjonen for nær fire år siden.

Turners advokat, Joel Faxon, forteller at leger har bekreftet at skalpellen ble brukt under operasjonen i 2013.

61-åringen måtte gjennom en ny operasjon for å fjerne skalpellen. Nå saksøker den tidligere soldaten sykehuset, for den alvorlige feilen.

I en uttalelse mandag understreker advokaten ifølge CBS News, at det er skandaløst at et sykehus, og spesielt et sykehus for amerikanske veteraner, er så slepphendte i sin behandling:

«Det er sjokkerende at til gjengjeld for hans tjeneste, takker sykehuset han ved å sette en nybegynner-kirurg til å gjennomføre operasjonen, som igjen viser et ubegripelig nivå av inkompetanse ved å miste skalpellen i Mr. Turners mage og ikke bry seg med å finne den igjen.»