Northugs trener tar selvkritikk: – Det er mye man kunne gjort annerledes

Stig Rune Kveen sier hele teamet er ansvarlig for sesongen til Petter Northug.

Petter Northugs OL-drøm virker knust etter at et nytt sykdomsfrafall kostet ham den siste rennsjansen i Planica i helgen.

Det fullbyrder en komplett fiaskosesong for Northug.

Trener Stig Rune Kveen tar selvkritikk.

– Ja, absolutt. Det er ikke noe overraskende at spørsmålet kommer. Man har jo litt selvinnsikt, så selvfølgelig er hele teamet ansvarlig for at man er i den situasjonen man er i, sier Kveen til TV 2.

– Det er klart det er mye man kunne gjort annerledes når man ser fasiten. Petter har vært borte i to runder med sykdom og ikke gått skirenn. Selvfølgelig er det ting man kunne gjort, men det får man evaluere etter hvert.

Kveen har liten tro på at landslagssjef Vidar Løfshus faktisk holder døren på gløtt for Northug, og åpner for å ta ham inn på skjønn.

– Det hadde vært mye lettere å ta ham inn på skjønn til de rennene han er vraket til tidligere i sesongen, sier treneren.

Northug ble syk før sesongåpningen på Beitostølen, og gikk derfor glipp av verdenscupåpningen i Kuusamo. Deretter gikk han svakt i verdenscupen på Lillehammer, og ble vraket til alle verdenscuprenn, inkludert Tour de Ski, før nyttår.

Deretter ble den tidligere skikongen syk før NM, og altså heller ikke frisk i tide til verdenscupen i Planica.

Treneren vil ikke utelukke at Northug kan komme til å legge opp.

– Vi har pratet litt om neste sesong, men det er altfor tidlig å konkludere, sier Kveen.

– Han takler nedturene greit, men det tærer på hodet.

– Pappa Northug sa til TV 2 forrige uke at han ga opp OL allerede da han ble vraket til Tour de Ski. Hva er ditt inntrykk?

– Han fikk en bra motivasjonsdupp etter at han ikke fikk muligheten til å gå Tour de Ski. Det er en ærlig sak. Han var fremadstormende mot NM. Da er det synd at han blir syk i denne perioden.