Pål Anders Ullevålseter unnlot å fortelle én ting om seg selv for å få bli på Farmen kjendis

Det var utfordreren Pål Anders Ullevålseter (49) som ble fullverdig deltaker på Farmen kjendis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I onsdagens episode av Farmen kjendis ble skjebnen til utfordrerne Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) avgjort.

Det var de andre kjendisene som skulle bestemme hvem som fikk bli fullverdig deltaker og hvem som måtte reise hjem.

Valget falt til slutt på motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter, som fikk bli værende på gården.

Begrunnelsen fra storbonden Erlend Elias Bragstad (35) var at de valgte den utfordreren som ga mest og virket mest motivert til å være på Farmen kjendis.

Se hva hver enkelt deltaker stemte i videoen i toppen av saken.

Skapte drama

Artist Mira Craig måtte derfor forlate Finnsvika gård etter kun fem dager.

– Det har vært veldig spennende og utfordrende å prøve noe nytt. Det har vært lærerikt, og jeg føler virkelig at jeg har gjort mitt beste. Jeg føler at jeg har gjort en kjempegod jobb, sier Mira i onsdagens episode, like etter at hun ble sendt hjem.

Mira rakk å skape mye drama på gården i løpet av de få dagene hun var der. Hun havnet i konflikt med både Erlend Elias, Frank Løke (37) og Lene Elise Bergum (46).

– Jeg føler kanskje ikke at jeg fant plassen min her helt. De var en veldig «tight» gruppe allerede, sier Mira i onsdagens episode.

TV 2 har vært i kontakt med Mira Craig, og hun ønsker ikke å stille til intervju om Farmen kjendis-exiten.

Fortalte ikke om bakgrunnen sin

Pål Anders forteller til TV 2 at han prøvde å ligge lavt de første dagene for å ikke bli sett på som en stor konkurrent og dermed bli sendt hjem.

– Da jeg kom inn på gården, så gjorde jeg ingenting ut av meg. Jeg gjorde bare det jeg ble bedt om og jobbet så godt jeg kunne, men samtidig lå jeg så lavt i terrenget at de andre ikke ville se på meg som en stor konkurrent, sier Pål Anders.

Motorsportstjernen unnlot å fortelle de andre Farmen-kjendisene om sin bakgrunn.

– Jeg merket på de andre guttene at de var veldig nysgjerrige på meg, og mange av dem sa at jeg kanskje kunne være en skummel utfordrer. De gravde i hva jeg hadde gjort tidligere. Men jeg holdt kjeft om at jeg har vunnet «71 grader nord» og «Isdans» tidligere. Å fortelle om det ville vært en dårlig søknad for å få bli på gården, sier Pål Anders.

Han vant konkurransen «Isdans» på TV 2 i 2007, og i 2011 vant han kjendisversjonen av «71 grader nord».

– Ubehagelig

Pål Anders synes at situasjonen hvor Mira ikke gikk overens med mange av de andre på gården ble ubehagelig.

– Jeg tror Mira hadde det vondt. Hun mente ting bare godt, men det kunne bli veldig mye når vi kom med frisk energi og de andre var slitne. Det kræsjet litt, sier han.

– Jeg var ikke i konflikt med Mira og vi hadde aldri noen diskusjoner inne på gården. Vi svartmalte ikke hverandre for å få hverandre ut, så det var rent spill mellom oss, legger han til.

Pål Anders legger ikke skjul på at Miras konflikter gjorde det lettere for han å få plassen som en fullverdig deltaker.

– Det utviklet seg av seg selv, siden Mira fikk kjørt seg. Det ble mye støy, og da trengte ikke jeg å selge meg inn, sier han.

Maten var en utfordring

Da han fikk vite at han ble fullverdig deltaker, ble han veldig glad.

– Jeg trodde først at jeg skulle bli mest glad over at jeg fikk bli med å konkurrere videre. Men det var enda sterkere å se hvor mange gode venner jeg hadde fått på den korte tiden. Jeg ble mest glad for at de andre ville ha meg der, sier han.

For Pål Anders var det ikke en utfordring å komme inn i gjengen, men maten var derimot et større problem.

– Mange lurer på om vi får lite mat på Farmen kjendis, og det stemmer. Den første tiden er ille, siden da har man ikke blitt kvitt sukkersuget. De andre hadde vært der i to uker da vi utfordrerne kom, og de hadde derfor blitt vant til kostholdet og mengden mat, sier han.

– Men selv om jeg gikk sulten de første dagene, så var ikke det et tema som jeg pratet om. De andre ville nok sett dumt på meg om jeg klagde på det, sier Pål Anders, som har kjørt motorsykkel og rally i over 30 år.

Han kjører enduro, som er en motorsykkelsport der det kjøres på baner i tøft terreng. 49-åringen er fortsatt aktiv i sporten, og i januar deltok han i Africa Eco Race.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.