HUNDEDANS: Hanne Backe-Mathiesen og Staffordshire bullterrieren Jaqueline imponerer dommere og publikum i Norske Talenter.
HUNDEDANS: Hanne Backe-Mathiesen og Staffordshire bullterrieren Jaqueline imponerer dommere og publikum i Norske Talenter. Foto: TV 2

norske talenter:

Hanne om hunden Jaqueline (8): – Personligheten vår er veldig lik

Norske Talenter-deltaker Hanne (46) ser på hunden Jaqueline (8) som sin tvillingsjel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hanne Backe-Mathiesen Henriksen (46) og Staffordshire bullterrieren Jaqueline (8) har lekt seg til norgesmestere i kreativ lydighet flere ganger.

Tvillingsjeler

Fredag kveld prøver de seg i Norske Talenter hvor de viser frem den sosiale hundesporten der dans og lek er viktige faktorer. Hanne ser på hunden Jaqueline som sin tvillingsjel.

Se hele opptredenen på Norske talenter fredag klokken 20.00.

– Vi er veldig like. Vi føler det samme hvis vi er et sted og blir jeg usikker så blir hun også usikker. Hvis stemningen ikke er bra for meg er det heller ikke bra for henne. Det er ikke bare at hun speiler seg i mine følelser, personligheten vår er veldig lik og vi forstår hverandre veldig godt, forteller Hanne til TV 2.

Inspirert av tidligere deltagere i Norske Talenter

INSPIRASJON: Jessica Karlgren og hunden Sussi med freetyle oppvisning i Norske Talenter, 2012. Foto: TV 2
INSPIRASJON: Jessica Karlgren og hunden Sussi med freetyle oppvisning i Norske Talenter, 2012. Foto: TV 2

I 2012 var Jessica Karlgren og hunden Sussi med i Norske Talenter hvor de fremførte et koreografert danseshow. Dette så Hanne på TV 2 og tok kontakt med Jessica året etter og lot seg inspirere.

– Jeg ble veldig imponert av Jessica og Sussi da jeg så de drev med hundedans. Jeg fikk et kurs med henne og da begynte Jaqueline og jeg med trening fast. Jaqueline er min første hund og vi begynte og utforske vanlig lydighet som vi utviklet videre til kreativ lydighet, sier Hanne.

Gøy med audition

LYDIG: Jaqueline leker i gresset og øver til Norske Talenter. Foto: Privat
LYDIG: Jaqueline leker i gresset og øver til Norske Talenter. Foto: Privat

Staffordshire bullterrieren Jaqueline storkoste seg på Norske Talenter-audition i Bergen og fikk gå fritt blant publikum og dommerne før showet. Dette gjorde sitt til at hun ble rolig før de to skulle i ilden, noe som var svært viktig.

– Hun syntes det var helt topp å være med i Norske Talenter. Vi kjørte fra Fredrikstad til Bergen og storkoste oss på audition. Alle likte Jaqueline, forteller Hanne.

– Hvor langt kan du pushe henne i trening og i konkurranse?

– Jeg kan ikke pushe henne så langt, da sier hun stopp. Det gjør hun ved å legge seg på ryggen og tuller med meg. Vi trener vel tre-fire ganger i uken og det er nok, sier Hanne Backe-Mathiesen Henriksen.

Se Norske Talenter på TV 2, fredager kl. 20