Mørk: – Fanget av menn fra idrettens ledelse som ikke har bidratt

Håndballprofilen Nora Mørk hevder hun ikke hadde planlagt at saken om herrespillernes bildedeling skulle komme rett før en avgjørende EM-kamp.

I KAMP MOT FORBUNDET: Nora Mørk har vært sterkt kritisk til Håndballforbundets håndtering av varselet hun har kommet med. Foto: Ruud, Vidar
I KAMP MOT FORBUNDET: Nora Mørk har vært sterkt kritisk til Håndballforbundets håndtering av varselet hun har kommet med. Foto: Ruud, Vidar

Tirsdag morgen ble det kjent at norske herrelandslagsspillere skal ha mottatt, og ifølge Mørk delt, private bilder av Mørk som stammet fra hennes hackede mobiltelefon.

– Kunne ikke kontrollere timingen
De norske håndballherrene fikk saken i fanget timer før den viktige EM-kampen mot Østerrike tirsdag kveld. Norge vant 39-28 og er klar for hovedrunden, men flere ga uttrykk for at saken ga en alt annet en ideell oppladning.

– Vi våknet opp på morgenen tirsdag til en veldig trist personalsak med Nora. Vi syntes det var kjedelig. En samlet tropp syntes det var utrolig trist at det kom ut på det tidspunktet det gjør og også måten, sa landslagskaptein Bjarte Myrhol til NTB.

– Det første jeg gjør er å ringe Nora. Jeg forklarte mitt synspunkt. Vi er uenige om tidspunktet dette kommer ut på. Det skjer på en kampdag der det er vinn eller forsvinn for oss. Å få dette opp i fanget er vanskelig, la Myrhol til.

Mørk svarer onsdag på utspillet i en epost sendt til NTB. Hun sier det er «sårt» at Bjarte Myrhol har sirkulert sine tanker om timing, fordi han for henne og familien er en ekte helt.

– Jeg ber pent om forståelse for at jeg ikke har kunnet kontrollere timingen og er fanget av menn fra idrettens ledelse som ikke har bidratt, skriver hun blant annet i eposten, der hun først og fremst kritiserer idrettens ledelse.

– Naken og sårbar
Györ-proffen innleder brevet med å understreke at Bjarte Myrhol lenge har vært hennes største håndballidol, og at han kommer til å være det i overskuelig framtid. Med adresse direkte til herrelandslagets kaptein skriver hun:

«Jeg ber pent om forståelse for at jeg føler nå.

Jeg ber pent om forståelse for at jeg ikke har kunnet kontrollere TIMINGEN og er fanget av MENN fra idrettens ledelse som ikke har bidratt.

Jeg har ikke mistet troen på alle MENN.»

Mørk ber samtidig alle menn om å ta en pust i bakken, heve blikket og tenke over hvordan situasjonen oppleves for henne som kvinne.

– Du er naken og sårbar for resten av livet. Du får aldri vite hvem som ser eller har sett deg. Du føler trykket hver dag, hver kveld og hver natt. Opplading til mine kamper i mitt mesterskap og min hverdag er preget av de vondeste tankene, skriver hun.

Håndballprofilen mener at episoden med spredning av hennes private bilder blant herrelandslagsspillere enkelt kunne vært løst første uken i november i fjor.

Tirsdag var hun krass i kritikken av Norges Håndballforbund (NHF), som hun hevder ble varslet om spredningen av bildene allerede 30. oktober. Mørk ønsket en offentlig beklagelse fra forbundet og har gitt beskjed om at hun vurderer sin landslagsframtid.

Håndballpresident Kåre Geir Lio svarte tirsdag på kritikken og sa at saken er behandlet på en god måte.

– Vi har hatt møter med herrespillerne og det var noen spillere som hadde fått bildene på telefonen, og det ble omtalt mellom dem, og de ble slettet. Mer fikk vi ikke gjort noe med, sa Kåre Geir Lio til TV 2.

Ingen dårlig stemning
Myhrol sa til TV 2 etter tirsdagens kamp at han også snakket med Mørk i romjulen og at det ikke er noe ondt blod mellom håndballgutta og Mørk.

– Min oppfattelse av Nora er at hun er mer sur på forbundet enn oss, men vi har gått gjennom saken, sa Myrhol, som hevdte at det ikke har vært snakk om deling av bilder.

– Det er jo forskjell på bevisst å dele bilder og det som skjedde hos oss. At bildene kommer på telefonen blir snakka om, men ikke tatt videre. Det blir slettet, sier han.

Det er varslet at Myrhol og håndballgutta vil snakke mer om saken onsdag. De mener at de er blitt satt i et dårlig lys.

Mer innhold fra TV 2