Myrhol påvirket av Mørk-saken: – Jeg synes ikke det burde vært tatt gjennom mediene

Landslagskaptein Bjarte Myrhol sier de vil komme med sin historie onsdag.

Dagen avsluttet godt for det norske herrelandslaget med seier over Østerrike.

Men tidligere på dagen har laget Bjarte Myrhol er kaptein for vært sentral i negative overskrifter.

Nora Mørk har vært sterkt kritisk til Håndballforbundets håndtering av at hun varslet om at hennes stjålne, private bilder har vært i sirkulasjon på herrelandslaget.

Det har skapt en mediestorm.

Den norske landslagskapteinen er ikke fornøyd med timingen på oppslaget, eller at den i det hele tatt kommer.

– Det var en dårlig start på dagen å få den i fanget. Det har påvirket meg. Det er trist og kjedelig. Det er en spiller som har samme arbeidsgiver som oss, sier Bjarte Myrhol til TV 2.

– Det har påvirket oss. Vi valgte bevisst ikke å snakke med media om det før kampen i dag, vi hadde lyst til å fokusere på kampen. Nå må vi hjem og ta tak i en så kjedelig sak, på det som egentlig er en gledens dag. Så vil vi sikkert snakke med dere om det i morgen.

Myrhol sier til TV 2 at han har snakket med Mørk på telefon i dag, så fort nyhetene sprakk.

– Jeg syns dette er noe man ikke behøver å kommunisere gjennom mediene. Det burde gå an å ta det på telefon eller gjennom å møtes. Vi kommer helt klart til å fortelle våres synspunkter i morges. Vi blir satt i et dårlig lys her.

Det sa han også til Mørk.

– Jeg sa til henne at jeg er uenig med timingen hun valgte. Jeg hadde ventet i tilsvarende situasjon. Men jeg skjønner frustrasjonen, og Nora får så klart lov til å stå for det. Det er ingen sure miner fra oss, sier Myrhol.

Ifølge landslagskapteinen er det ikke ondt blod mellom håndballgutta og Mørk.

– Vi avsluttet med at vi ikke har noen bekymringer om forholdet mellom oss videre. Vi kan omgås som vanlig, sier Myrhol.

Han snakket også med Mørk om saken i romjula.

– Min oppfattelse av Nora er at hun er mer sur på forbundet enn oss, men vi har gått gjennom saken, sier Myrhol, som hevder det ikke har vært snakk om deling av bilder.

– Det er jo forskjell på bevisst å dele bilder og det som skjedde hos oss. At bildene kommer på telefonen blir snakka om, men ikke tatt videre. Det blir slettet, sier han.

Landslagssjef Christian Berge var fornøyd med måten landslaget presterte på banen, med den oppladningen som de fikk.

– Jeg syns de taklet det veldig bra. Det er fysikk og trøkk utpå der. Østerrike gjorde alt det dem kunne utpå der for å slå oss, sier landslagssjef Christian Berge.