STOR DAG: Ryan Giggs presentert som ny Wales-manager.
STOR DAG: Ryan Giggs presentert som ny Wales-manager. Foto: Geoff Caddick

– Jeg burde vært den stolteste faren i verden, men jeg klarer ikke engang å si navnet hans

Familien tar et knallhardt oppgjør med Ryan Giggs. Faren mener fotballegenden ikke er skikket til å være manager for Wales.

Mandag ble det offentliggjort at Ryan Giggs er ny manager for det walisiske landslaget.

– Det er sannsynligvis det stolteste øyeblikket i livet mitt, sa Giggs.

Den tidligere Manchester United-spilleren er en fotballegende i Wales, men er alt annet enn populær i egen familie.

– Jeg har lyst å oppsøke ham og ta han for meg. Han er ikke en skikket mann for jobben. Det stinker. Wales-manageren er en respektert mann som blir sett opp til i samfunnet, sier faren Danny Wilson til The Sun.

– Jeg burde være den stolteste faren i verden, glad som en lerke over hva han har oppnådd, men jeg skammer meg over ham. Jeg klarer ikke engang å si navnet hans. Jeg refererer til ham som den tidligere fotballspilleren.

LILLEBROR: Rhodri Giggs.
LILLEBROR: Rhodri Giggs.

Har ikke beklaget

Wilson er rasende over at Giggs ødela livet til sin yngre bror, Rhodri, gjennom å ha sex med konen hans.

Utroskapskandalen rystet fotballverden i 2011. Natasha Giggs innrømmet utroskapet, og hevdet sågar at Ryan gjorde henne gravid og betalte for aborten.

– Som den eldste burde han ha passet på lillebroren sin, ikke stikke kniven i ryggen på mannen. Han var utro på den verst tenkelige måten, og han er ikke mann nok til å beklage det, sier Wilson.

Rhodri Giggs avslørte i 2015 at han ikke har snakket med broren siden kort tid etter at skandalen inntraff.

– Han sa til meg at det betydde ingenting. Det var bare sex. Han har ødelagt min familie for sex, sa yngstebror Giggs i et TV-program.

– Jeg har ikke snakket med ham siden det skjedde. Jeg vil ikke ha noen unnskyldning. Jeg vil bare komme i gang med livet igjen.

– Lås inn konene deres

Hendelsen er alt annet enn glemt i familien.

– Han bryr seg kun om seg selv. Når jeg ser ham på TV skrur jeg av. Det gjør hele familien. Han er sønnen min, og det får meg til å gråte at familien min ikke respekterer ham, sier guttenes far.

For respektere ham gjør de virkelig ikke. Dannys søster og Ryans tante, Joanna, gjør det helt klart hva hun mener om sin nevø.

– Wales-spillerne burde låse inn konene sine. Den største grunnen til at jeg sier dette er fordi Ryan har hundrevis av familiemedlemmer i Cardiff og ingen ønsker ham her. Han har sørget for mye sinne, sier Joanna Wilson.

– Dersom jeg så Ryan ville jeg ropt «forræder, forræder, forræder», men jeg håper jeg aldri ser ham igjen.

Fikk kritikk

Andre har også ment at Ryan Giggs ikke er skikket til jobben, men av andre grunner.

Flere har påpekt, deriblant BBC-ekspert Alan Shearer, at Giggs ikke var fremmed for å droppe landskamper i sin karriere, spesielt de som ikke var av noen stor betydning.

– Jeg tror ikke han spilte en treningskamp på ni år, så lykke til med å samle landslaget, sa Shearer ifølge Daily Mail.

– Jeg spilte 64 kamper for landslaget. Jeg anerkjenner spørsmålet, men de er opp til meg å gi alt, og gjøre landet stolt. Jeg vil ha et spennende lag, som får fansen opp av setene. Et lag som jobber hardt, er aggressive både med og uten ball og som aldri gir opp. Et vinnende lag, var Giggs' svar.