Her er Norges gruppe i Nations League

UEFAs nyeste nasjonsturnering ble trukket onsdag. – Drømmetrekning, mener TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s eksperter presentere konseptet i videovinduet øverst!

Gruppene for nyvinningen Nations League ble trukket onsdag.

Der ble det klart at Norge skal møte Kypros, Bulgaria og Slovenia i gruppespillet i turneringen, som går av stabelen høsten 2018.

Se hele trekningen nederst i saken!

– Det føles helt ok. Ser en på gruppene er det ingen store forskjeller. Kypros er litt langt, men det er ikke noe problem å fly. Målet er, som jeg alltid har sagt, å vinne hver eneste kamp. Ellers ville jeg ikke holdt på med dette. Gjør vi det, vinner vi også gruppen, sa landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2 etter trekningen.

To av TV 2s eksperter mener svensken burde vært mer fornøyd etter trekningen enn som så.

– Han er en rolig fyr, men jeg ser på dette som en veldig god mulighet for å gjenreise det norske herrelandslaget i fotball. Jeg sitter med følelsen av at vi, dersom vi presterer på toppnivå, skal slå de lagene der. Vi skal si oss bruktbart fornøyd med dette. Det er nasjoner vi bør ha ambisjoner om å slå, sa ekspert Brede Hangeland.

Mathisen: – Drømmetrekning
Norge slapp unna både Romania og Montenegro, som i utgangspunktet var tøffe motstandere de kunne fått, og slapp også å havne i den gruppen på deres nivå som kun består av tre nasjoner. Det fikk Hangelands ekspertkollega, Jesper Mathisen, som selv var på plass i salen for å overvære seansen, til å gå enda lengre i sin beskrivelse av trekningen.

– Drømmetrekning! Kunne ikke håpet på så mye bedre enn dette, om vi kun skal tenke sportslig! Blir også kvitt et par sterke lag før en eventuell playoff i gruppe 4, skrev Mathisen på Twitter.

Senere gjentok Mathisen dette, og påpekte viktigheten av at Slovenia var betydelig bedre enn Romania fra øverste nivå.

– Selv om de har en veldig god keeper, har Romania et mye bedre mannskap. Bulgaria er en mye mer overkommelig motstander enn Montenegro, og Kypros skal vi bare slå. Det blir ikke de største publikumslagene, men sportslig er det gode muligheter, sa TV 2-eksperten.

Stamsø Møller ombestemte seg
Simen Stamsø Møller i studio hjemme i Bergen var dog først mer skeptisk til landene Norge skal opp imot.

– Jeg blir litt nervøs. Jeg synes det ser ut som en ganske tøff pulje med lunefulle lag over hele fjøla. Slovenia er nok litt bedre, og har en veldig god keeper. Bulgaria var i en tøff pulje i VM-kvaliken, mens vi skal være bedre enn Kypros, sa Stamsø Møller, før han en stund senere var mer positiv:

– Jeg er blitt mer positiv den siste halvtimen. Dette kan vi klare, sa han da med glimt i øyet.

Disse lagene spiller på nivå C, og skal kjempe om opprykk til nivå B, samt en ekstra bonussjanse for å kvalifisere seg til EM våren 2020 dersom de ikke skulle klare det via ordinær EM-kvalifisering som nå spilles i kalenderåret 2019.

I tillegg til å være en selvstendig turnering, med heder og ære og pokal til vinnerne på nivå A, gir Nations League nemlig også fire nasjoner EM-plass i 2020 via et noe komplisert playoff-system.

Les mer: Denne artikkelen - forut for trekningen - gir deg forutsetningene

– Vi vil så gjerne se dette landslaget prestere igjen. Dette er en mulighet for Norge til å spille kamper mot nasjoner som er på samme nivå i kamper som betyr noe. Det er vekk med de «koko» treningskampene, og så er det en mulig vei inn til EM dersom vi ikke klarer den ordinære kvaliken. Dette er et nydelig konsept, sa Brede Hangeland tidlig i TV 2s sending onsdag.

På toppnivå fikk vi noen durabelige puljer, blant annet A1 som består av Nederland, Frankrike og Tyskland.

– Det er en kontinentalstormaktsinterturnering, sa Brede Hangeland i det som vel må være kandidat til årets «ny-ord» i 2018.

Gruppe A4 som består av Kroatia, England og Spania, mens Island skal møte Sveits og Belgia i gruppe A2.

– Det var nødt til å bli mange store kamper her, sa TV 2s fotballekspert Drillo, som selv har slått mesteparten av disse stornasjonene i sin trenerkarriere.

Her er alle gruppene:

A1: Nederland, Frankrike, Tyskland
A2: Island, Sveits, Belgia
A3: Polen, Italia, Portugal
A4: Kroatia, England, Spania

B1: Tsjekkia, Ukraina, Slovakia
B2: Tyrkia, Sverige, Russland
B3: Nord-Irland, Bosnia & Herzegovina, Østerrike
B4: Danmark, Irland, Wales

C1: Israel, Albania, Skottland
C2: Estland, Finland, Hellas, Ungarn
C3: Kypros, Bulgaria, Norge, Slovenia
C4: Litauen, Montenegro, Serbia, Romania

D1: Andorra, Kasakhstan, Latvia, Georgia
D2: San Marino, Moldova, Luxembourg, Hviterussland
D3: Kosovo, Malta, Færøyene, Aserbajdsjan
D4: Gibraltar, Liechtenstein, Armenia, Makedonia

Se resten av sendingen her!