TRENINGSDRESS OG DRESS: André Hansen kan benytte seg av begge deler, nå som han både skal være Rosenborg-keeper og advokatfullmektig.
TRENINGSDRESS OG DRESS: André Hansen kan benytte seg av begge deler, nå som han både skal være Rosenborg-keeper og advokatfullmektig. Foto: NTB scanpix / Bjerkan Stav Advokatfirma AS

Dette er Rosenborg-stjernens nye jobb

André Hansen skal jobbe som advokatfullmektig i tillegg til å være RBK-keeper.

Rosenborg-keeper André Hansen har mange jern i ilden. Tirsdag ble han ansatt som advokatfullmektig hos Bjerkan Stav Advokatfirma AS i Trondheim.

– Avtalen er signert, og jeg er veldig glad for å få en slik mulighet. Jeg begynte å kjede meg litt bare noen dager etter at jeg var ferdig med oppgaven min, så dette passer bra, sier Hansen til Adresseavisen.

Hans nye arbeidsgiver snakker svært varmt om Rosenborgs solide sisteskanse.

– Det er bra han er en god keeper, men at han er flink med jussen er grunnen til at vi vil ha ham her, sier daglig leder John Aksel Stav til TV 2.

Rosenborg er førsteprioritet
Og Bjerken Stav er absolutt ikke et ukjent sted for Rosenborg-keeperen. Han har nemlig vært tilknyttet firmaet i flere år.

– Han begynte som trainee for noen år siden, og så har han skrevet masteroppgaven sin her. André antydet at han ønsket fortsatt kontakt med jussen selv om han spiller fotball, og vi er blitt imponert av arbeidet han har gjort mens han har vært student. Han er en type som har et veldig godt hode, og vi tenkte på om det var en måte vi knytte til oss André og benytte oss av den kompetansen han har innen jussen. Det er den vi er mest interessert i, sier Stav.

Nå skal advokatfirmaet legge alt til rette slik at han kan kombinere sin nye jobb med det å være keeper for Rosenborg.

– De første månedene er det en del treningssamlinger, men når seriespillet og hverdagen kommer tenker vi at det blir snakk om en dag i uken til å begynne med. Når han har overskudd til å jobbe vil han være her. Det er ikke noe problem for oss å finne god måte å løse det på. Han skrev masteroppgaven sin, som er som en 100 prosent jobb for studentene, samtidig som han spilte for Rosenborg. Han har et overskudd som gjør at han greier å gjøre mye samtidig, forteller Stav.

Foreløpig vil det være fotballen og Rosenborg som kommer i første rekke.

– Hovedarbeidsforholdet vil være Rosenborg, det er ikke noen tvil om det. Jeg regner med André vil satse på fotballen i mange år fremover, selv om vi kunne tenkt oss å ha ham her 100 prosent, sier Bjerkan Stavs daglige leder.

– Håper å beholde ham så lenge som mulig
Rosenborgs sisteskanse trenger altså ikke å bekymre seg for hva han skal gjøre etter studiet.

– Han har fantastiske karakterer, så hvis han ikke hadde spilt fotball ville vi hatt ham i en 100 prosent stilling. En vanlig student som hadde gjort det så bra, ville uansett fått seg jobb her, sier Stav.

Det gode inntrykket Hansen har gitt som trainee har bare blitt forsterket av måten han opptrer i media.

– Der fremstår han som en ordentlig type. Jeg tror de fleste har et godt inntrykk av ham. Totalpakken gjør at det er veldig artig. Det er en god kombinasjon av å være flink, hyggelig og å opptre ordentlig, mener Stav.

Masteroppgaven Hansen fullførte i høst var innen entreprisrett, og han blir nå tilknyttet faggruppene Bygg og entreprise og Fast eiendom i sin nye jobb. Og selv om både fotballens verden og arbeidslivet generelt har mange usikkerhetsmomenter, så er det ingen tvil om hva Bjerkan Stav ønsker.

– Vi håper å beholde ham så lenge som mulig, sier Stav.