UTE AV AUSTRALIAN OPEN: Det gikk ikke nordmannens vei da han møtte Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open.
UTE AV AUSTRALIAN OPEN: Det gikk ikke nordmannens vei da han møtte Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open. Foto: Lars Eide

Ruud ute av Australian Open

Casper Ruud kjempet i Melbourne, men argentineren Diego Schwartzman spilte for solid. – Jeg var aldri helt med, sier 19-åringen.

Casper Ruud viste til tider tennis i verdensklasse i hans andrerundekamp i Australian Open, men han møtte en motstander som gjorde få feil. Topp 30-spiller Diego Schwartzman vant kampen 6-4, 6-2, 6-3.

Ruud tok seg videre i turneringen, da han mandag vant mot Quentin Halys. Dessverre for 19-åringen stoppet eventyret i andre runde av hans første Grand Slam-turnering.

– Jeg var aldri helt med, kan man si. Jeg følte ikke at spillet satt helt til å begynne med. Jeg klarte ikke å komme inn i det og få en ledelse i noen av settene. Jeg var alltid på etterskudd. Da er det vanskelig å hente seg opp mot en spiller som ham, sa Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Forsiktig start

Ruud startet litt for forsiktig i første sett, og argentineren Diego Schwartzman fikk et tidlig break, og gikk opp i ledelsen 2-1. Argentineren brøt nok en gang, og Ruud lå dermed under 1-4. Nordmannen virket så å komme bedre i gang, brøt Schwartzman, og reduserte til 3-4. Ruud hang med på slutten, men hadde for mange upressede feil, og havnet i litt for lange dueller. Argentineren spilte solid og tok settet 6-4.

– Det var en dårlig start, og han fant ikke helt rytmen. Han kom i gang litt etter hvert. Han andre spilte veldig stødig, så Casper ble litt stresset i starten. Men Casper skal kunne bedre enn dette her. Jeg håper han kommer bedre i gang i andre sett, sa pappa og trener Christian Ruud til NTB etter førstesettet.

For tøft

I andresettet spilte Schwartzman bedre og hadde god kontroll. Ruud ble brutt tidlig, og argentineren vant settet 6-2. Selv om Schwartzman vant med klare sifre, ble det spilt flere tette og lange game.

I tredjesettet var Ruud nær ved å bli brutt i første game, men kom mesterlig tilbake. De spilte jevnt frem til argentineren fikk et brudd og så en 4-2 ledelse. Ruud reduserte, men Schwartzman økte ledelsen igjen.

Ruud måtte serve for å holde seg i kampen, men ble nok en gang brutt, og argentineren gikk av med seieren.

– Han er topp 30 i verden av en grunn. Jeg visste at han var god, men det var ikke min beste dag, sa Ruud til NTB etter kampen.

– Nei, jeg er ikke skuffet. Schwartzman var bedre enn Casper. Ikke noe å gjøre med det, sa Christan Ruud.

Den lille argentineren, som måler 167 centimeter på strømpelesten, fikk Ruud til å bevege mye på seg.

– Han spilte litt hurtigere enn jeg hadde ventet. Jeg visste at han hadde en bra backhand, men han bruker farten bra. Han slår hardt tilbake på mine harde slag, sa unge Ruud.

– Lys framtid

Schwartzman spilte i likhet med Ruud en lang femsetter i første runde av turneringen, men argentineren hadde ikke vært gjennom tre kvalifiseringskamper.

Schwartzman hadde sin beste sesong i fjor. Blant annet tok han seg til kvartfinalen i US Open. Han tror Ruud vil få en god sesong.

– Han har en lys framtid. Han er veldig ung og spiller bra i en stor turnering. Jeg tror han vil spille bra framover, fordi denne turneringen vil gi ham selvtillit. Jeg tror han vil få en god sesong i år, sa Schwartzman.

Stor opplevelse

Casper Ruud kan se tilbake på en imponerende uke i Australia. Kampen som var over like før to timer var spilt, var Ruuds 11. kamp på 15 dager.

– Det har vært en veldig morsom uke for meg. Jeg har lært mye. Selvfølgelig er det litt skuffende når man taper. Det er alltid ting man skulle gjort bedre, sa han.

De siste sju dagene rangerer han på høyde med fjorårets gjennombrudd i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro, der han overraskende tok seg til semifinalen.

– Alt i alt er det dette eller Rio som er den beste uken i min karriere så langt. Jeg må opp med haken og se framover og ta med meg de gode tingene herfra, sa tenniskometen.

Ruud kan notere 70 nye poeng på ATP-rankingen og nærmer seg topp 100 i verden. Samtidig må han allerede i februar forsvare 130 poeng han tok i Budapest i fjor. Etter Australian Open blir det en lengre turneringsperiode i Sør-Amerika for den unge nordmannen.