NY FARGE: Theo Walcott i aksjon for Everton.
NY FARGE: Theo Walcott i aksjon for Everton. Foto: EVERTON

Walcott forlater Arsenal

Theo Walcott (28) er klar for Everton.

Etter 397 kamper og 108 mål for Arsenal skal Theo Walcott prøve noe nytt.

Den hurtige vingen har signert for Everton.

– Jeg er veldig ambisiøs og jeg er kommet hit fordi jeg vil hjelpe klubben til det neste nivået, sier Walcott.

– Jeg føler det var på tide å forlate Arsenal. Det var trist, men samtidig spennende på samme tid. Jeg vil hjelpe Everton til å vinne ting, slik som de har gjort før.

Walcott har signert en 3,5-årsavtale med blåtrøyene.

– Det er bra for han. Det var en blindgate i Arsenal. Den karrieren har aldri blitt det den lovet. Han har slitt litt med skader, men likevel føles det som har funnes mer der. Klimaendring og ny manager kan være forløsende, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker og henviser til Alex Oxlade-Chamberlain i Liverpool.

– Det er forfriskende å se profiler som går på tomgang prøve noe nytt. Spennende å se om det kan bringe suksess.

Midtspiss?

Everton-manager Sam Allardyce har snakket åpent ut om sin interesse for spilleren, og tirsdag meldte flere engelske medier at Walcott var på medisinsk test, mens de siste kontraktsdetaljene gjenstod. Begge deler ble sluttført onsdag, og overgangen er nå i boks.

Ifølge engelsk presse har overgangen en verdi på 20-25 millioner pund (216 til 270 millioner kroner.)

– Jeg er overlykkelig, sier Sam Allardyce.

– Det var en kamp med flere klubber for ham, men etter at vi sa hva ambisjonene våre var, og mine ambisjoner for ham, virket han motivert for å komme hit.

Allardyce ser mange bruksområder for den engelske landslagsspilleren.

– Jeg mener han kan spille i hvilken som helst av de tre posisjonene fremme. Hvis han ikke er komfortabel med det, så vil han nok si det, og så vil det ikke skje, sa Allardyce i helgen.

Alsaker er spent på Theo Walcott i Everton og tror Allardyces spillestil kan passe ham godt..

– Det er spennende. Han fikk sjansen som midtspiss såvidt det var i Arsenal. Kanskje han får anledning til å spille litt sentralt, der han har mest lyst til å spille. Det hadde vært kult å se. Han har vært høyreflanke i 100 år, så den rollen kan han jo, sier kommentatoren.

– Det er lavt press, og litt mer forsiktig og klinke den opp. Kanskje det blir mer bakrom for han å løpe i.

Stortalent

Walcott kom til Arsenal fra Southampton i januar 2006, med enorme forventninger på sine 16 år gamle skuldre. Walcott var ettertraktet av flere storklubber, men det var Arsène Wenger som dro det lengste strået og overtalte ham til å velge «The Gunners».

Den lynhurtige spilleren kom i en overgang som endte opp med å koste London-klubben 9,1 millioner pund etter at alt kom til alt.

Walcott spilte ikke en ligakamp for Arsenal den våren, men ble likevel valgt ut av Sven Göran Eriksson til den engelske VM-troppen. Heller ikke der ble det spilletid.

Mistet plassen

Høyrevingen, som også har spilt spiss, ble imidlertid raskt en viktig brikke for Wenger, med unntak av sesongene der han har vært skadeplaget (særlig 2013-2015.) Han har vunnet FA-cupen tre ganger i sin tid på Emirates.

28-åringen mistet plassen på laget da Arsenal la om til 3-4-3-formasjon våren 2017, og har slitt med spilletiden denne sesongen og det er bare blitt seks innhopp i Premie League. På 16 kamper i alle turneringer er det blitt fire mål, tre av dem for det reservepregede laget som har spilt Europa League.

Walcott forlater Arsenal som sliter i Premier League.

– For Arsenal er det ikke et problem for inneværende sesong og styrken i stallen at han går. Det er mer bekymringsverdig at han er et offer for systemfeil. Den britiske stammen Wenger var så opptatt av, smuldrer opp rundt ham, sier Øyvind Alsaker.

– Det er litt av Wengers problem, det stagnerer rundt ham på alle kanter. Veldig vanskelig å finne spillere som utvikler seg i riktig retning i Arsenal. Welbeck, Walcott står helt stille. Det gjør at troppen blir helt dysfunksjonell.