Marker "Hot and Spicy Food Day" med denne deilige kyllingretten

Hva passer vel bedre på en kald og grå tirsdag enn en varm og smakfull middag? Prøv Wenches kylling med chili, mangochutney og sitrongress!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TIPS: Hvis du synes retten blir for sterk, tilsett kokosmelk og du får en mildere rett. Retten er også fri for gluten, melk og egg.

Dette trenger du:

  • 700-800 g kyllingfilet
  • 2-3 ss mais- eller annen nøytral olje til steking

Marinade:

  • ½ - 1 ts grovmalt pepper
  • 1 ts salt
  • Ca 5 cm finhakket sitrongress
  • 2-3 små chili, finhakket (for mildere smak bruk 1 vanlig stor chili)
  • 2 stilker stangselleri, finhakket
  • 1 ts karri (gjerne hot madras for sterk smak)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2-3 ss mangochutney
  • 1 ss fiskesaus
  • ½ dl vann
  • Frisk koriander
  • Usaltede peanøtter / eller andre nøtter

Server med ris.

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, ikke vann og fiskesaus. Kjør ev. sammen i en hurtighakker.

Del kyllingfiletene i tynne skiver. Stek i varm olje i en wokgryte / stekepanne med høye kanter i 3-4 min. Ta opp kjøttet og legg i en bolle. Bland inn marinaden. La kjøttet trekke i marinaden i ca 1 time.

I mellomtiden kok ris.

Rett før servering stek kjøtt og marinade i en panne / wok sammen med vann og fiskesaus. Smak ev. til med mer krydder eller mangochutney.

Server nylaget med ris og frisk koriander.