MISFORNØYD: Ronaldo er misfornøyd med lønnen i Real Madrid, påstår spanske aviser.
MISFORNØYD: Ronaldo er misfornøyd med lønnen i Real Madrid, påstår spanske aviser. Foto: Gabriel Bouys

Ronaldo misfornøyd med lønnen: – Det går utover prestasjonene

Cristiano Ronaldo er ikke fornøyd med at Lionel Messi tjener mer og krever ny kontrakt med Real Madrid, hevder spanske aviser.

Real Madrid-president Florentino Pérez bekrefter ifølge den portugisiske avisen Record, gjengitt i den spanske avisen AS tirsdag ettermiddag, at de har gitt beskjed til agent Jorge Mendes, (Cristiano Ronaldos agent) om at klubben er villig til å lytte til bud på Ronaldo.

Årsaken skal være at Ronaldo er misfornøyd med lønnen og ønsker nye utfordringer i karrieren, hevder AS.

Lionel Messi signerte som kjent i november i fjor en kontrakt som gjør argentineren til Europas best betalte fotballspiller.

35 millioner euro, altså 333 millioner kroner, skal være hans nye årslønn.

Frem til det var det Cristiano Ronaldo som ledet lønnskampen mellom de to superstjernene; ifølge Football Leaks, gjengitt av Aftonbladet, har portugiseren en årslønn på 240 millioner kroner.

Opplysningene om Messis nye lønn har fått Ronaldo til å se rødt. Den spanske avisen El Mundo hevder at Ronaldo ser på sin nåværende kontrakt som «mangel på respekt» av Real Madrid-ledelsen. Madrid-baserte AS går enda lenger, og hevder at Ronaldo føler seg forrådt av sin egen klubb fordi han ikke er tilbudt en ny og forbedret kontrakt.

– Det handler ikke om penger, men om status
Ifølge El Mundo har Ronaldo bedt sine rådgivere om å kontakte Real Madrid slik at portugiseren blir tilbudt en ny kontrakt som vil gjøre ham til en av verdens best betalte fotballspiller. Ronaldo vil kreve en årslønn på 40 millioner euro netto, eller rundt 387 millioner kroner, i grunnlønn.

Kilder i Ronaldos indre sirkel forteller til El Mundo at frustrasjonen over at Messi tjener så mye mer er i ferd med å ta overhånd hos superstjernen.

– Det handler ikke om penger, men om status, og situasjonen påvirker hans prestasjoner på banen, blir de sitert på i El Mundo.

– Forskjellen mellom de andre stjernene er for stor, og Real Madrid har ikke innfridd løftet om å tilby Ronaldo en ny kontrakt. De sier alltid i morgen, eller i overmorgen, sier Ronaldo-rådgiverne.

Ronaldo mener selv at han er den beste fotballspilleren i verden og at han fortjener en lønn som beviser dette.

– Mangel på respekt
Nå har han både Lionel Messi og Neymar foran seg på listen over Europas best betalte fotballspillere.

– Å være den tredje best betalte spilleren er mangel på respekt fra klubben, og gjør at han ikke føler seg elsket nok av klubben. Det påvirker de sportslige prestasjonene, konstaterer Ronaldo-kildene til El Mundo.

Avisen Sport hevdet mandag denne uken at Ronaldo ønsker seg tilbake til Manchester United fordi han føler seg dårlig behandlet av Real Madrid-ledelsen.

Men de ryktene har Manchester United liten tro på, ifølge ESPN.

– Manchester United tviler på avisskriveriene om at Ronaldo vil tilbake til Old Trafford, og tror at dette er kommet frem kun fordi han ønsker seg en forbedret kontrakt med Real Madrid, forteller United-kilder til ESPN.

Bekreftet at han ønsket høyere lønn
Et annet alternativ for Ronaldo skal være kinesisk fotball, hvor han skal ha blitt tilbudt astronomiske summer for å spille i Chinese Super League.

El Mundo på sin side er fast bestemt på at Ronaldo ønsker å avslutte karrieren i Real Madrid, så lenge 32-åringen føler at han blir verdsatt.

I et intervju etter å ha scoret mot Gremio i VM-finalen for klubblag bekreftet Ronaldo at han ønsket seg en lønnsøkning.

– Jeg ønsker meg en lønnsforhøyelse, men det er ikke avhengig av meg, sa Ronaldo til pressen, ifølge ESPN.

Ronaldo, som har vunnet Ballon d'Or fem ganger, har scoret utrolige 422 mål på 418 offisielle kamper for Real Madrid.

Sliter i La Liga
Men denne sesongen har det gått trått for superstjernen. Han har kun scoret fire mål i La Liga, og Real Madrid er hele 19 poeng bak ligaleder Barcelona.

Han er gått målløs av banen i Real Madrids tre siste kamper, og spanske fotballeksperter har bedt trener Zinedine Zidane om å benke Ronaldo.

Den tidligere Real Madrid-treneren Bernd Schuster sa nylig til Onda Cero radio at han forstår at enkelte krever at Zidane vraker Ronaldo.

– Jeg er sikker på at Zidane vurderer å benke Ronaldo. Men det er ikke lett. Han må analysere hva problemene er. De scorer ikke nok mål, og hvis toppscorer sliter, så har de et problem, sa tyskeren.