Snøkaos skaper store problemer: Veger, fly og toglinjer i Sørøst-Norge berørt

Det kraftige snøfallet på Østlandet rammer store deler av trafikken tirsdag ettermiddag. Både kollektivtransport og vegtrafikken rammes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet måtte stenge E18 ved Holmestrand for å fjerne snøen som var i ferd med å falle ned i vegbanen fra et restaurant-tak, tirsdag formiddag.

Det kraftige snøfallet skaper store utfordringer i trafikken på Sør- og Østlandet tirsdag formiddag. Både flytrafikk, togtrafikken, kollektivtransport og vegtrafikken rammes.

– Samtlige toglinjer over hele Sørøst-Norge er berørt av været. Kombinasjonen av mye snø og kald vind fører til problemer for alle sporvekslene på toglinjene, noe som fører til store forsinkelser over alt, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

STENGT: Brannvesenet stengte E18 ved Holmestrand grunnet kraftig snøvær.
STENGT: Brannvesenet stengte E18 ved Holmestrand grunnet kraftig snøvær.

Dramatisk

Et tre har falt over sporet mellom Skien og Notodden, og skaper stans i togtrafikken. NSB melder om at det ikke er ledige busser eller taxier, og at reisende bør vurdere andre transportmidler.

På strekningen mellom Hokksund og Drammen er det feil på signalanlegget, og man må regne med forsinkelser.

Et tog sperrer linjen på strekningen Dunderland til Lønsdal, og NSB vil ikke organisere alternativ transport da E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær.

Asker stasjon er stengt for togtrafikk grunnet en feil på sporet. Her må man regne med forsinkelser, melder NSB.

Sørlandsbanen er stengt mellom Nordagutu og Kristiandsand. Det skyldes et kjøretøy som sperrer sporet.

Strekningen mellom Klepp og Stavanger er stengt for togtrafikk på grunn av problemer med signalanlegget.

Et lyspunkt fra NSBs side er at lokaltrafikken rundt Oslo går, om enn med noen forsinkelser. Verre er det at Nordlandsbanen er helt stengt og at det også ser ut at Dovrebanen må stenges i løpet av kort tid.

– Vi har store utfordringer i dag og alt skyldes været, sier Myhre.

Få siste oppdateringer fra Bane Nor her:

Flytrafikk sterkt preget av snøkaos

På Sandefjord Lufthavn Torp var det stengt frem til klokken 10.30 på grunn av de massive snømengdene, og flyavgangene er enten forsinket eller innstilt.

På Gardermoen brøyter de så snøfillene fyker, og flere fly har tatt av. Direktør for Lufthavntjenester ved Oslo lufthavn, Henning Bråtebæk, sier at de likevel forventer store forsinkelser utover dagen.

Rett før 15.30 var 43 av avgangene fra Oslo lufthavn enten innstilt eller forsinket.

– Vi bruker et kvarter på å brøyte en rullebane, og så kjører vi mellom den østre og vestre rullebanen hele tiden. Det har vi gjort i snart 30 timer nå, og det er klart at da stjeler vi rundt 25 prosent av kapasiteten. Jeg tipper om at noen timer, i rushen, så er vi opp i en halvtime-tre kvarters forsinkelser, sier Bråtebæk til TV 2.

Det er 70 personer som jobber for å holde trafikken i gang på Gardermoen.