VURDERER Å GI SEG: Nora Mørk.
VURDERER Å GI SEG: Nora Mørk. Foto: Ruud, Vidar

VG: Hevder at spillere på herrelandslaget spredte private bilder – nå vurderer Mørk å gi seg på landslaget

Nora Mørk (26) er så skuffet over ledelsen i Norges Håndballforbund at hun vurderer å gi seg på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver VG tirsdag.

Ifølge avisen er bakgrunnen for at Mørk vurderer å gi seg at hun hevder at de stjålne, private bildene av 26-åringen har sirkulert blant norske herrelandslagsspillere.

– Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei meg, sier Mørk til VG.

Hun forteller videre at da herrelandslaget hadde fullført Golden League i Danmark ble hun kontaktet av en person tett på miljøet som ga beskjed om at bildene av henne sirkulerte blant spillerne på herrelandslaget.

Ifølge Mørk skal minst to spillere skal ha mottatt bildene, og spredt disse videre.

Mørk kontaktet umiddelbart landslagssjef Thorir Hergeirsson, med tillatelse til å ta saken videre, skriver VG.

Håndballstjernen er skuffet over håndballforbundets håndtering av saken, og vurderer nå å gi seg på landslaget som en reaksjon.

– Forbundet har fått beskjed om at jeg ønsker en offentlig innrømmelse at de brukte for lang tid da de ble varslet, og at de ikke har tatt saken alvorlig nok. Og så ønsker jeg noen endringer i utøverkontraktene i fremtiden. De må fornye seg som forbund og i større grad verne om jenter på alle landslag, sier Mørk til VG, og slår fast:

– I 2018 er det utrolig trist at det eventuelt er jeg som må gi meg, mens man tar vare på dem som har gjort noe kriminelt. Jeg trodde jeg skulle møte mer forståelse i møtene vi har deltatt i.

Norges Håndballforbund skal ifølge Mørk ha blitt varslet om at bildene ble spredt blant landslagsherrene allerede 30. oktober, skriver NTB.

Mørk mener at de siden har opptrådt svært unnvikende og de har forsøkt å dysse ned opplysningene hun har gitt dem, i stedet for å ta tak i det som er skjedd.

Mørk mener det skyldes forbundets somling at saken blir kjent midt under herrenes EM.

Ifølge Mørk nekter forbundet å komme med en offentlig beklagelse, og hun sier at de har fått beskjed om at hun vurderer sin landslagsframtid.

NHF sier dette om spredningen av bildene.

– Det NHF har fått opplysninger om er at noen av spillerne har fått bilder inn på sin telefon. Vi vet ikke noe presist om måten disse er håndtert på av spillerne, bortsett fra at vi har fått bekreftet at bildene er slettet, skriver Lio.

Herrelandslagets kaptein Bjarte Myrhol ønsker ikke å kommentere saken på vegne av herrelandslaget, da han i ifølge pressetalsmann Lars Otto Bjørnland ikke kjenner den i sin fulle bredde.

(©NTB/TV 2 Sporten)