Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det russiske jukset under OL i Sotsji har rystet en hel idrettsverden.

Fire år etter de russiske skandalelekene kan du nå kjøpe din egen «B-prøve» fra det famøse dopinglaboratoriet.

Det ligger nå en restaurant i det samme bygge, og der er det ikke lenger steroidecocktails det går i. Nå serveres det drinker, med et hint av doping.

«Doping»-drinker
Blandt drinkene gjestene kan bestille finner man «B-prøven», oppkalt etter den andre testen som ofte bekrefter at en utøver har brukt doping.

Det er en shot bestående tequila, Sambuca og chilisaus.

Man kan også kjøpe drinken «Meldonium». Det er substansen tennisstjernen Maria Sjarapova testet positivt for i 2016. Nå er det også en drink som består av absint og Red Bull.

Innehaver Elena Djatlova sier til AP at de har satt opp den uvanlige drinkmenyen «for ikke å glemme denne bygnings historie.»

Dagens meny er ikke prestasjonsfremmende, men det som foregikk for fire år siden var et svært skittent spill.

Statlig dopingprogam
Dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov har vitnet om hvordan han forsynte russiske idrettsstjerner en dopingcocktail bestående av steroider blandet ut i vermouth eller whiskey.

Deretter ble dopingprøvene byttet ut med rene prøver gjennom et hull i veggen i det som skulle være et sikkert rom i laben.

Det statlige dopingprogrammet har sørget for at Russland er blitt utestengt i årets vinter-OL. Rene russiske utøvere kan konkurrere, men må delta under et nøytralt flagg.

Suksess for Sotsji
For Sotsjis del har det gått bra etter OL. Ifølge viseordfører Sergej Jursjenko har befolkningen økt med 50 prosent etter lekene, og det bor nå rundt 600 000 mennesker i byen.

På vinteren går det i ski, mens det er en badeby om sommeren. Turismen blomstrer, og ifølge Jursjenko var det 6,5 millioner turister som besøkte Sotsji i fjor.

– OL ga en stor boost til hele byens utvikling. Byen har praktisk talt blitt som ny, som den ble bygd på nytt igjen, sier han.