Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens pappa Christian følger sønnen Casper Ruud (19) i Australian Open, sitter mamma Lele hjemme og følger sønnens kamper på TV.

Da er det ikke lett å få kontakt med henne.

– Det var selvfølgelig veldig gøy med seieren, men også slitsomt og stressende. Jeg er veldig fokusert når han spiller, selv om jeg ikke er der. Da er jeg inne i boblen min. I og med at jeg kjenner han så godt forteller kroppspråket hans meg mye, sier Lele Cathrine Ruud til TV 2.

– Verre å se på når det er barnet ditt

Hun holder seg vanligvis litt i bakgrunnen i den tennisinteresserte familien.

Selv har hun en bakgrunn fra tennisbanen, men må nok både se seg slått av mannen Christian og nå sønnen Casper. Christian var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden - den høyest rankede norske tennisspilleren gjennom tidene.

Mandag opplevde sønnen karrièrens høydepunkt, da han vant første runde i Australian Open. I 1997 tok faren seg til fjerde runde i samme turnering.

– Jeg syns det er veldig hyggelig at Christian er sammen med han nå, og opplever dette sammen med han. Jeg var jo også med på hele reisen til Christian, men det er verre å se på når det er barnet ditt. For mamma-hjertet vil jo at han skal få det til, sier hun med et smil, og legger til:

– Jeg er utrolig imponert over det Casper får til, og jeg er veldig stolt av han. Jeg ser jo hva han legger ned av arbeid, hvor målrettet han er og hvor fornuftig han er på mange ting.

Ett råd til sønnen før neste kamp

Casper Ruud fronter det som kan bli en ny norsk tennisgenerasjon.

Ser man på sjakkinteressen som har blomstret i Norge med Magnus Carlsen, trengs det ikke mer enn én profil som hevder seg i verdenstoppen før rekrutteringen øker.

– Det er ingen tvil om at tennisinteressen har økt betraktelig, og det er kjempegøy. Samtidig blir han jo veldig synlig, så det er viktig at han er et godt forbilde. Det kan bli litt mye på hans skuldre, men han har heldigvis mange flinke folk rundt seg, sier Ruud - som har mange timer i Snarøya Tennishall. Der lillesøsteren Charlotte også spiller tennis.

Onsdag er det duket for Caspers neste kamp, der han møter argentineren Diego Schwartzman. Argentineren er ranket blant topp 30 i verden, så det blir en veldig tøff oppgave for nordmannen.

Moren understreker samtidig at det kan være en fordel at presset ligger på motstanderen.

– Jeg tenker jo absolutt at han har muligheter. Han kan gå inn med senkede skuldre, og har ingen press, sier hun og avslutter med et råd til sønnen:

– Bare gå ut og ha det gøy. Du er i en Grand Slam rett og slett - det er jo helt fantastisk! Nyt det!