Landbruksministerens beste kjøttips: – Nesten like bra som indrefilet

Landbruks- og matministeren er tidligere kjøttskjærer. Her avslører han sitt beste tips til billig og bra biffkjøtt.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale viser programleder Solveig Barstad hva de ulike oksedelene er. Foto: Ingvild Bruknapp
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale viser programleder Solveig Barstad hva de ulike oksedelene er. Foto: Ingvild Bruknapp

Vet du hvor entrecôten eller indrefileten er? Eller hva med mørbrad, rundstek, flatbiff og bibringe? Matkontrollen har bedt statsråd og tidligere kjøttskjærer Jon Georg Dale peke ut sin favoritt-del på oksekroppen.Landbruks- og matministeren har jobbet som kjøttskjærer i mange år, og har gamle kunster friskt i minne. Han forklarer at på slakteriet deles oksen først opp i fire deler: to bakparter og to forparter.- Det er på bakparten man finner det meste av biffkjøttet, sier han.