MYE NEDBØR: Bymiljøetaten i Oslo kommune tror ikke de vil klare å måke vekk all snøen som faller fra mandag til tirsdag. Bildet er fra Oslo i februar i fjor.
MYE NEDBØR: Bymiljøetaten i Oslo kommune tror ikke de vil klare å måke vekk all snøen som faller fra mandag til tirsdag. Bildet er fra Oslo i februar i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

advarer bilistene:

Kan bli krevende å fjerne snøen fra Oslo-veiene tirsdag morgen

Meteorologisk institutt melder om 20 til 30 cm snø fra mandag til tirsdag. Bymiljøetaten i Oslo kommune advarer om at det kan ta ekstra lang tid å fjerne snøen fra veiene tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bymiljøetaten har i løpet av helgen forberedt seg for brøyting og bortkjøring av snø fra fortauer, men de varslede mengdene snø kan skape utfordringer for fremkommeligheten tirsdag morgen.

– Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen i Bymiljøetaten.

Pressekontakt i Bymiljøetaten i Oslo Kommune, Monica T. Olsen, sier til TV 2 at dette gjelder generelt i hele byen. Alle trafikanter bør regne med at det kan bli vanskeligere forhold enn normalt tirsdag.

– Det beste vi kan oppfordre til er å ta kollektivtrafikk. De traséene prøver vi å holde åpne så godt som mulig, og da slipper man kanskje de verste køene også, sier hun.

Det er få snødeponier i Oslo, opplyser Joakim Hjertum. Når forholdene blir så krevende som det som meldes natt til tirsdag, blir det en utfordring å få store mengder snø raskt vekk fra gater og fortau.

– Dersom vi må anlegge store snøranker når vi brøyter, må vi i morgen prioritere å holde fortauer åpne og trygge. Dette kan stedvis gå på bekostning av sykkelfelt, også der disse er prioriterte. Vi vil kjøre bort snøen fra slike så raskt det lar seg gjøre å tilbakestille dem til høy standard, sier Hjertum.

Også Statens vegvesen ber bilister kjøre forsiktig fordi det er meldt vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Østfold i forbindelse med mye snø og stedvis sludd.

– Alle våre entreprenører er ute og i beredskap. Vis hensyn til dine medtrafikanter på veien, senk farten og kjør etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

(©NTB / TV 2)