Leter etter student på skitur i Finnmark

En student i 20-årene, som har vært ute en måned på ski med pulk og to polarhunder mellom Narvik og Alta, sendte mandag morgen ut en nødmelding.

Ved 7-tiden mandag sendte mannen ut en nødmelding, bekrefter Finnmark politidistrikts operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til Altaposten.

– Mannen er student i Alta og godt turvant, men sendte i dag ut en nødmelding. Han befinner seg i området mellom Eibydalen og Kvænangsbotn like sør for Alta, sier Jacobsen.

Svært dårlig vær

Leteaksjonen har blitt hemmet av uvær, men Jacobsen forteller at politiet koordinerer mannskapet.

Politiet i Finnmark meldte like før klokken 13 mandag, at det er sterk storm i leteområdet frem mot midnatt, og liten storm og sterk kuling mot tirsdag formiddag.

– Det er svært dårlig vær i området og vi vil rykke ut så snart det er forsvarlig å få bakkemannskap opp på fjellet. Det ble sendt ut et Sea King helikopter fra Porsanger, men dette måtte snu på grunn av været, sier Jacobsen.

Bandvogner på stedet

Like etter klokken 19 mandag kveld, opplyser operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Lars Rune Hagen, at det fortsatt er for dårlig vær til å lete i området hvor den savnede mannen skal befinne seg.

– Vi har kjørt opp to bandvogner som skal være klare og lete straks være gir rom for at vi kan sette i gang, sier han til TV 2.

Fly og scootre bidrar

– På grunn av nødmeldingen tror vi at vi har eksakt posisjon på mannen. Uværet har gjort det vanskelig for helikopter å komme seg fram, men vi har også scootere på tur nå, sier HRS Norges vakthavende redningsleder Finn Tore Sortland til NTB.

Ifølge HRS Nord-Norge bidrar også Forsvaret med beltevogner og et Orion-fly.

(©NTB / TV 2)