GIR SEG: Dennis Vareide og Preben Fjell gir seg på topp.
GIR SEG: Dennis Vareide og Preben Fjell gir seg på topp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Prebz og Dennis gir seg

Guttene bak Norges største YouTube-kanal legger opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fra bokforlaget Aschehoug står det skrevet at det nå er slutt for Norges største YouTube-kanal.

«Vi har fått til absolutt alt vi noen gang kunne ha drømt om, og enda mer. Prebz og Dennis har fått til alt vi kunne få til. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetstid er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner», står det skrevet.

Nyheten kom i dag i forbindelse med Farmen kjendis-aktuelle Dennis Vareides bok «Kongen av gutterommet».

Boka er historien om en 27 år gammel dataspillende gutt fra Telemark. I «Kongen av gutterommet» forteller Vareide om hvordan det er å være VIP-gjest på Minecon i Paris, å bli en turistattraksjon i Bamble, vennskapet med Prebz og Farmen kjendis, heter det i pressemeldingen.

Blir pappa

I julen annonserte YouTube-kanalens andre halvdel, Preben Fjell (27), at han og kjæresten Ida Isachsen Føsund (21) venter sitt første barn.

– Det kom som en overraskelse, men som mamma sier så er jeg tross alt 27 år nå. Hun har allerede ventet på å bli bestemor i et par år, sa Preben til TV 2 i starten av januar.

Men på spørsmål om YouTube-kanalens fremtid, sa Preben at alt ville gå som normalt.

– Men hva skjer med YouTube nå som du blir pappa?

– YouTube er jo jobben min, så jeg tror ikke noe blir endret der. Det kommer nok til å gå som vanlig. Plutselig må jeg kanskje ha med lille knotten på jobb, slik som mange andre må, sa han.

Erstatning etter ærekrenkelser

Det har stormet rundt Vareide den siste tiden. Ikke bare er han å se på TV 2 hver mandag, onsdag og søndag på populære Farmen kjendis. 27-åringen har også vært å se i Oslo tingrett den siste uken.

Vareide krevde 130.000 kroner for ærekrenkelser etter at Benjamin Falmark Foss (19) la ut en video med falske påstander om ham på YouTube.

Fredag ble 19-åringen dømt i Oslo tingrett. Han må betale 50.000 kroner i oppreisning til Vareide, og punge ut 90.000 kroner i saksomkostninger.

– Dette er kjempedeilig. Det er godt å få fullt medhold, og vise at det er snakk om udokumenterte påstander som ikke har et snev av sannhet i seg, sa Dennis Vareide til TV 2.